понеділок, 31 серпня 2015 09:28

"Це наочна демонстрація того, як далеко готовий зайти Путін" - конгресмени США коментують суд на Сенцовим

"Це наочна демонстрація того, як далеко готовий зайти Путін" - конгресмени США коментують суд на Сенцовим
Фото: ТАСС

Держдепартамент США, сенатор Річард Дурбін, а також члени конгресу Денні Девіс, Джен Шаковскі і Пітер Роскам підтримали українців Чикаго, які закликали негайно звільнити Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших українців у Росії.

Про це пише "УНН" з посиланням на західні ЗМІ.

Американські політики в офіційних письмових зверненнях засудили вирок російського військового суду і назвали висунуті докази сфабрикованими.

"Ці люди не зробили нічого більше, окрім як мирно протестували проти анексії Росією Криму. У відповідь обидва були взяті в заручники на території України, незаконно вивезені в Росію і ув'язнені там. Це величезна помилка правосуддя, яка порушує попередні зобов'язання Росії обмінятися полоненими, захопленими під час війни в Україні", - йдеться у зверненні Шаковскі.

Сенатор Дурбін назвав засудження Сенцова і Кольченко наочною демонстрацією того, як далеко готовий зайти Володимир Путін, щоб відвернути увагу від жорсткого придушення свободи всередині власної країни, корумпованості і невдалого управління економікою. Він також згадав Путіну незаконне ув'язнення Надії Савченко і судовий процес, який триває над нею.

"Висновок цих трьох осіб та інших заручників є кричущим порушенням мінських угод. Насправді, Росія не дотримується багатьох своїх зобов'язань, оскільки продовжує провокувати насильство в регіоні", - заявив Дурбін.

Нагадаємо, 25 серпня військовий суд Ростова оголосив вирок у справі українських режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка. Кінорежисера Сенцова засудили в сукупності до 20 років позбавлення волі, а Кольченка - до 10 років суворого режиму.

Зараз ви читаєте новину «"Це наочна демонстрація того, як далеко готовий зайти Путін" - конгресмени США коментують суд на Сенцовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути