пʼятниця, 28 жовтня 2016 23:06

"Був дороговказом для країни" - у Києві попрощалися з Богданом Гаврилишиним
8

Фото: Gazeta.ua

Сьогодні у Києві попрощалися з економістом та благодійником Богданом Гаврилишиним. Провести його в останній путь прийшли мер Львова Андрій Садовий, екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко, співак Святослав Вакарчук та видавець Іван Малкович.

"Батько відійшов зі спокійною душею. Перед смертю попросив мене підійти ближче. Тихенько сказав: "Ти гарно виглядаєш, мала", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua донька Богдана Дмитровича Христина Гаврилишин-Батрух.

"Батько в дитинстві постійно повторював: "Все, що хочеш, зможеш то реалізувати. Вір у себе, а інші люди будуть в тебе вірити". Він завжди був дуже зайнятий, але кожну неділю присвячував своїм дітям: мені, сестрі і братові. З ним плавали, каталися на лижах і грали в теніс", - додала вона.

Зранку з Богданом Гаврилишиним прощалися в Міжнародному інституті менеджменту. Грала жалобна музика. Люди стояли в черзі, аби у книгу спогадів записати свої спомини про Богдана Дмитровича та слова співчуття його рідним. Серед присутніх було багато працівників благодійного фонду Богдана Гаврилишина та його колишніх студентів.

"З пластовим куренем "Лісові чорти" Богдан Дмитрович кілька разів ходив у походи. Мали приємність слухати його смішні історії про українських та іноземних політиків. Найбільше любив розповідати про зустріч із німецьким канцлером Гельмутом Коллем. Вона відбувалася у стінах Верховної ради. За дипломатичним протоколом він мав спочатку привітатися із головою парламенту, а вже потім — з іншими присутніми. Та Колль першим простягнув руку Богдану Гаврилишину. Цим ввів у шок увесь дипломатичний корпус України", - розповів пластун Андрій Наконечний.

Прощання в Інституті тривало до 14.00. Потім труну з тілом покійного поклали у чорний катафалк і відвезли до церкви Святого Миколая на Аскольдовій могилі. Перед входом стояли вінки від бізнес-школи МІМ та Юлії Тимошенко. У невеличкій церкві зібралося багато людей. Ті, кому не вистачило місця всередині, стояли на сходах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві може з'явитися вулиця Богдана Гаврилишина

"Богдан Дмитрович запам'ятався оптимістичною і беззастережною у своїх мріях людиною. Ентузіаст, який вірив в Україну, і спонукав до цієї віри і дій велику кількість людей. Його смерть – велика втрата. Він був людиною, яка надихала на великі справи", - сказав банкір Володимир Лавренчук.

"Богдан Гаврилишин – дороговказ для українців. Власним прикладом і власними знаннями", - додав він.

За годину від початку відспівування священик зробив перерву. У цей час із церкви вийшли рідні Богдана Дмитровича: його син Олесь, доньки Христина та Патрисія. Двоє онуків Гаврилишина вели попід руки його вдову Леоніду Петрівну. Жінка весь час плакала. За кілька хвилин всі вони гуртом сіли у чорну тойоту і поїхали.

Прощання у церкві Святого Миколая тривало до 22.00. Після того тіло Богдана Гаврилишина кремують. Раніше рідні говорили, що прах поховають у Швейцарії. Зараз думають над тим, щоб зробити це в Україні.

Богдан Гаврилишин помер 24 жовтня на очах дружини і трьох дітей.

Зараз ви читаєте новину «"Був дороговказом для країни" - у Києві попрощалися з Богданом Гаврилишиним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути