неділя, 26 квітня 2015 14:46

Будівельники розповіли, на якій стадії спорудження нового саркофагу ЧАЕС

Будівельники розповіли, на якій стадії спорудження нового саркофагу ЧАЕС
Фото: kp.ua

Заступник керівника проекту з будівництва нового безпечного конфайнмента Віктор Залізецький зазначає, що зведення НБК має завершитися за графіком.

Він також зазначив, що загальна вартість проекту становить 1 млрд 425 млн євро і що ще необхідно наповнити фонд на суму близько 0,5 млрд євро, щоб повністю завершити проект.

"На сьогоднішній момент вже немає якихось відкритих питань, які були б ще в стадії розробки, опрацювання, погодження, тому що зараз всі проекти проходять через регулюючі органи, на це теж йде певний час. Всі технічні частини на сьогоднішній день вирішені, фінансування вирішено, йде звичайна, рутинна, але постійна напружена робота. Так що є гарантія, що 30 листопада 2017 ми закінчимо проект", - сказав він на майданчику будівництва НБК в неділю.

Заступник керівника проекту з будівництва розповів, що 30 листопада 2017 року конструкція повинна бути на місці, виконана герметизація східного і західного торця, всі технологічні системи повинні бути запущені і випробувані".

Залізецький зазначив, що монтаж металоконструкцій об'єкта було розпочато у березні 2012 року. За його словами, до кінця 2015 року основні роботи з монтажу металоконструкцій будуть завершені.

Зараз ви читаєте новину «Будівельники розповіли, на якій стадії спорудження нового саркофагу ЧАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути