середа, 26 березня 2014 18:39

Хворим на епілепсію дітям влаштували свято в Музеї популярної науки і техніки
14

26 березня в Музеї популярної науки і техніки "Експериментаніум" провели дитяче свято для маленьких пацієнтів з епілепсією. А під час акції "Фіолетовий день" студенти провідних українських вузів поширювали інформаційні листівки про епілепсію та правила надання першої допомоги людині під час епілептичного нападу.

"Це справжнє свято для мого сина, - ділиться враженнями Ірина, мама хлопчика, якого запросили в Музей - Тут такі експонати, яких ніде не побачити. Мій син ходить до школи, але багато хворих на епілепсію змушені сидіти вдома. Чим більше таких подій будуть влаштовувати, тим більше радості і щастя принесемо дітям".

"Епілепсія – це виклик, але не вирок для хворого, адже пацієнти з цим захворюванням можуть вести повноцінне життя. У своїй діяльності ми намагаємося не лише забезпечувати пацієнтів якісними препаратами, а й підтримувати їх у повсякденній боротьбі з хворобою. Особливу увагу звертаємо на дітей, саме тому вже тривалий час у партнерстві з органами влади та пацієнтськими організаціями ми ініціюємо навчання для батьків, педагогів і медичних працівників, а також інформаційні кампанії для населення. Вже восени 2014 року разом з Національною академією педагогічних наук України ми плануємо запустити пілотні майстер-класи з проблем епілепсії для адміністрацій шкіл, а в 2015 році – забезпечити підтримку післядипломної освіти вчителів у Києві. Я впевнений, що лише спільними зусиллями ми зможемо подолати проблеми, з якими в нашому суспільстві щодня стикаються діти з епілепсією", - каже Жан-Поль Шоєр, Генеральний директор Санофі в Україні та Білорусі.

"Окрім якісної терапії, діти з епілепсією вкрай потребують соціальної реабілітації – це одна з основ для ефективної боротьби з хворобою у маленьких пацієнтів. Головну роль у процесі реабілітації та соціальної адаптації дитини виконують її батьки і мікросоціальне оточення, тому таким важливим є покращення знань про епілепсію, зокрема серед педагогів. Завдяки досвіду та допомозі Санофі ми підтримуємо тісний діалог між державними органами охорони здоров'я, медиками, педагогами і пацієнтськими організаціями заради інтеграції дітей з епілепсією в наше суспільство", - додає Володимир Мартинюк, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності "дитяча неврологія".

Зараз ви читаєте новину «Хворим на епілепсію дітям влаштували свято в Музеї популярної науки і техніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути