понеділок, 20 липня 2015 09:47

Бойовики "Ісламської держави" застосували хімічну зброю в Сирії та Іраку - звіт

Бойовики "Ісламської держави" застосували хімічну зброю в Сирії та Іраку - звіт
Фото: CNN

Спільне розслідування двох незалежних організацій підтвердило повідомлення про те, що бойовики "Ісламської держави" (ІД) застосовували хімічну зброю в Сирії та Іраку.

Хімічна зброя була застосована проти курдів з Загонів народної самооборони і проти мирних жителів, повідомляє телеканал CNN.

Раніше міністерство закордонних справ Австралії заявило, що бойовики ІД використовують хлор як зброю, а також вербують висококваліфікованих техніків, прагнучи створити власне хімічну зброю.

Дослідницькі групи з Великобританії Conflict Armament Research і Sahan Research направили своїх фахівців розслідувати три випадки, в яких, імовірно, використовувалася хімзброя. Два випадки були зафіксовані в провінції Ель-Хасак на північному сході Сирії, третій випадок був відзначений на півночі Іраку, коли снаряд, випущений з 120-мм гармати впав поблизу курдських позицій у дамби "Мосул", але при цьому не вибухнув.

"Це перший задокументований випадок використання бойовиками ІД хімічної зброї проти курдів і цивільних об'єктів", - наводить телеканал заяву Conflict Armament Research.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики "Ісламської держави" застосували хімічну зброю в Сирії та Іраку - звіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути