понеділок, 15 вересня 2014 01:07

Біженців з Донбасу в Росії відправлятимуть на крайню Північ і до Сибіру

Біженців з Донбасу в Росії відправлятимуть на крайню Північ і до Сибіру
Фото: joinfo.ua

Біженців з Донбасу, які прибувають в Росію, з місць тимчасового розміщення будуть перенаправляти в Сибір, Далекий Схід і на крайню Північ.

Про це сказано в постанові уряду Росії за підписом прем'єра цієї країни Дмитра Медведєва, повідомляють "Подробности".

Зокрема, громадян України, "які прибувають на територію Російської Федерації в екстреному порядку", спочатку будуть направляти в тимчасові пункти розміщення біженців.

У свою чергу органам влади в Криму, Бєлгородській, Брянській, Воронезькій, Курській, Ленінградській, Московській і Ростовській областях, в Москві, Санкт-Петербурзі та Севастополі "рекомендовано орієнтувати громадян України на переїзд в інші суб'єкти Російської Федерації".

Це регіони, які реалізують на своїй території держпрограму "щодо сприяння добровільному переселенню співвітчизників, що проживають за кордоном".

Як відомо, ця програма діє переважно в соціально депресивних регіонах Росії і передбачає переселення на крайню Північ, Сибір і Далекий Схід.

Згідно з документом, пункти тимчасового утримання біженців "повинні використовуватися для перебування громадян України тільки на термін, необхідний для організації їх подальшого прямування до іншого суб'єкта федерації, але не більше, ніж на 3 доби".

Зараз ви читаєте новину «Біженців з Донбасу в Росії відправлятимуть на крайню Північ і до Сибіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути