Ексклюзиви
четвер, 03 січня 2013 12:05

Біометричні паспорти почнуть видавати лише у квітні

Біометричні паспорти почнуть видавати лише у квітні
Фото: gazeta.ua

Біометричні паспорти почнуть видавати не раніше квітня, повідомляє з посиланням на прес-службу МВС України газета "Сегодня".

За даними видання, законом передбачено, що з 1 січня 2013 року Кабмін лише почав роботу з оформлення та видачі біометричних документів: затвердить постанову про зовнішній вигляд бланків та вартості послуг МВС, проведе тендер на право друку бланків і т.д., на підготовку піде до 3 місяців. Для видачі нових документів необхідно створити єдиний для всієї країни основний і резервний демографічний реєстр, перенісши в нього дані з держсистеми обліку фізосіб МВС, забезпечити доступ до нього всіх, кому належить, аж до паспортистів у районах, і захист від злому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міграційна служба поки що видаватиме паспорти старого зразка

Як повідомлялося, закон "Про єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", який передбачає впровадження електронних паспортів для українців, набув чинності 6 грудня. Верховна Рада прийняла закон про введення біометричних паспортів в новій редакції з пропозиціями президента України Віктора Януковича 20 листопада. Президент України підписав його 29 листопада 2012 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС заспокоїли: українці можуть їздити до ЄС без біометричних паспортів

Закон, зокрема, передбачає введення електронних паспортів - документів з електронним носієм біометричної інформації для виїзду за кордон у відповідності зі стандартами Міжнародної організації цивільної авіації (ІCАО). Крім того, закон встановлює, що паспорт громадянина України виготовляється у формі картки, що містить безконтактний електронний носій інформації. В електронний паспорт вноситься: назва держави, назва документа, прізвище та ім'я особи, стать, громадянство, дата народження, унікальний номер запису в реєстрі, номер документа, дата закінчення терміну дії документа, дата видачі документа, уповноважений орган, що видав документ, місце народження, фотографія і підпис особи.

Зараз ви читаєте новину «Біометричні паспорти почнуть видавати лише у квітні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути