пʼятниця, 30 листопада 2012 20:37

Українців без біометрики пускатимуть в ЄС і після 1 червня 2013 року - посол

Українців без біометрики пускатимуть в ЄС і після 1 червня 2013 року - посол
Наявність біометричного документа буде умовою безвізового в'їзду до ЄС після скасування ним віз для українців. Фото: administr-law.org.ua

Українцям буде дозволений в'їзд до Євросоюзу за діючими закордонними паспортами, без наявності у них біометричних паспортів, і після 1 червня 2013 року.

Про це повідомив "Українській правді" посол, представник України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв, коментуючи заяву депутата від Партії регіонів Василя Грицака щодо майбутньої заборони.

"Поширена в окремих українських ЗМІ інформація про нібито запровадження Європейським Союзом із 1 червня 2013 року вимоги про наявність у громадян третіх держав, у т. ч. громадян України, біометричного проїзного документа не відповідає дійсності", - зазначив Єлісєєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біометричні паспорти почнуть видавати з 1 січня?

"Водночас, наявність біометричного проїзного документа буде умовою безвізового в'їзду до ЄС після ухвалення Європейським Союзом рішення про скасування віз для громадян України", - додав він.

Як відомо, у п'ятницю депутат від Партії регіонів Василь Грицак, автор закону "Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, засвідчують особу або її спеціальний статус", заявив, що з 1 червня 2013 року українців можуть не пустити в країни Євросоюзу без біометричних паспортів.

Зараз ви читаєте новину «Українців без біометрики пускатимуть в ЄС і після 1 червня 2013 року - посол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути