вівторок, 19 липня 2011 11:15

Білоруська цензура заборонила "Перемен" Цоя

Білоруська цензура заборонила "Перемен" Цоя

Адміністрація Білоруського радіо розробила для співробітників список пісень, які не можна ставити в ефір.

"Насамперед, це" Змін "Віктора Цоя, - повідомила співробітниця Першого каналу Білоруського радіо. - Останній місяць дуже багато людей замовляли її - раніше такого не було".

"Ляпіс Трубецкой" і російська група ДДТ Юрія Шевчука потрапили в чорний список ще до Віктора Цоя. Ці композиції приєднали до колишніх заборонам груп "NRM", "Крамбамбуля", "Крама" та інших.

"У нас в ефірі трапилася ситуація, коли слухач наполягав, щоб включили "Перемен". Ведучий попросив вибачення і відмовив. Тоді слухач запитав: "У вас почалася цензура?" Ведучий не знав, що йому відповісти, тому просто вимкнув людини з ефіру" , - розповіла співробітниця радіо.

Крім того, на робочому столі кожного радіоведучого зараз висить роздруківка заборонених для проголошення в ефірі слів.

"Після випадку з ШОСом Олександром Григоровичем на "Русском радио" дирекція зібрала нараду, де нам пояснили, що вимовляти в ефірі "ШОС" (цю абревіатуру жартівливо розшифровують "Шоб ти здох") або просто "Олександр Григорович" забороняється. Тепер всі повідомлення від слухачів кілька раз перечитують, перш ніж пустити в ефір", - розповіла працівниця радіо.

Координатор проекту "Тузін гітоў" Сергій Будкін каже, що така заборона матиме протилежний ефект: заборонені пісні стануть ще популярнішими.

"Білоруським музикантам тільки на користь йшов імідж заборонених співаків - тоді до них більший інтерес з боку слухачів",-сказав Будкін.

Щодо забороненої пісні Цоя, то експерт вважає, що вона дійсно може стати гімном змін у Білорусі.

"Вона зараз дуже часто звучить з автомобілів. Цікаво, що в радянські часи її також намагалися заборонити. Але через стільки років вона залишається актуальною", - вважає Будкін.

Зараз ви читаєте новину «Білоруська цензура заборонила "Перемен" Цоя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути