четвер, 14 липня 2011 18:27

За білоруськими робітниками стежать сучасні політруки

 

Одна з ключових посад на білоруських підприємствах - заступник директора з ідеології. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів білоруський політик і науковець Олександр Мілінкевич. На президентських виборах 2006 року – єдиний кандидат від демократичних сил. Офіційний результат – 6 відсотків голосів.

"У Білорусі є таке ноу-хау з відновлення радянського страху. Ця людина пропагандує — як колись - політруки. Бере "на олівець" тих, хто займається громадською діяльністю, відвідує мітинги. Таких вважають нелояльними. А далі: якщо ти лояльний – маєш роботу, а якщо ні – виганяють. Без шуму. Коли ти "підозрілий", контракт підписують на кілька місяців, щонайбільше – на півроку. А потім просто не подовжать. За що – не кажуть, хоча всі й так знають", - наголосив він.

Мілінкевич зауважив, що політика Росії акцентована на збирання земель колишнього Радянського Союзу: "Берлінський мур" з Європою, розгром опозиції, пропаганда – усе це робиться, щоби тримати нас у зоні домінуючого впливу Росії".

Він наголосив, що у країні досі незалежність під великою загрозою.

"Білорусь — не Грузія й не Україна. Найбільша наша проблема — не Олександр Лукашенко, а те, що відбувається в головах людей. Білорус – м'який, дуже працьовитий і покладається переважно на себе. Йому не вистачає пориву, який є в українця. Білорус – еволюціоніст у чистому вигляді. Якщо йому щось заважатиме, спочатку спробує пристосуватися".

Про те, що відбувалось у Білорусі після перемоги Лукашенка на виборах 1994 року, читайте у матеріалі під назвою "Свободу можна втратити в один день, на одних виборах" у журналі "Країна" №80 від 15 липня 2011 р.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «За білоруськими робітниками стежать сучасні політруки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути