вівторок, 02 вересня 2014 15:29

Білоруси продають"Магніти солідарності": половина коштів йде Україні
3

Фото: Олександра Горчинська

У Білорусії продають "Магніти солідарності", присвячені єдності України та Білорусії. Три види магнітів, на яких зображені контури держав, написи "Білорусь і Україна разом назавжди!", продають за 45 000 білоруських рублів, або близько 50 гривень за штуку. Половину коштів перераховують на підтримку України, розповідають Gazeta.ua організатори акції.

"Магніти повністю ручної роботи. Їх можна замовляти в Україну. На даний момент маємо замовлення уже на 900 магнітів, близько сотні вже реалізовані. Зараз дуже велика черга, тому продаж наступної партії почнем десь за тиждень", - кажуть організатори.

Ініціатори акції своїх імен просять не називати з політчних причин. На магнітах зображена історична білоруська символіка - біло-червоно-білий прапор та герб "Погоня", які вважаються забороненими Олександром Лукашенко. Нині в Білорусі вони використовуються як опозиційні символи та асоціюються із боротьбою проти режиму чинного білоруського президента.

Червоно-біло-червоний стяг офіційно перестав використовуватися у Білорусі з 1995 року, після референдуму. Тоді ж державним прапором став червоно-зелений стяг із вертикальною смугою національного орнаменту. Подібне знамено використовували під час Білоруської РСР, тоді на ньому були серп і молот.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси продають"Магніти солідарності": половина коштів йде Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути