субота, 30 липня 2016 22:41

"Автомати, ловля покемонів та Ярмак" - як Маріуполь приймає масштабний фестиваль
20

Фото: Андрій Жигайло

У Маріуполі стартував заключний етап фестивалю "З країни в Україні". В перший день на нього прийшло близько 15 тис. городян.

Маріуполь сьогодні — одне з прифронтових міст. Сутички з ворогом фіксують за 15 км. Інколи городяни чують у себе в будинках, як стріляє артилерія . Через це у місті діють посилені заходи безпеки. Повсюди озброєні патрульні поліцейські та нацгвардійці з автоматами.

"Нам на зустріч пішла мерія міста. Виділили місця для фестивалю й охорону. Ми все організували технічно. Сьогодні 26 заходів одночасно проходять. Презентації, як маріупольці бачать розвиток свого міста, технічні та інноваційні винаходи. Навіть є люди, які показують, як ловити покемонів", - каже волонтер Олександр.

На час фестивалю змінили рух транспорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фестивалі винахідники мололи пластикові стакани та пляшки

"Основним меседж є те, що Україна єдина і що люди здатні міняти людей", - каже Руслана Корнейчук, комунікативний менеджер фестивалю.

Серед усіх міст, де вже пройшов захід, у Маріуполі він - наймасштабніший. Найбільша сцена - на площі Свободи. Хедлайнером суботнього вечеру є репер з Києва Ярмак. Ще одна - біля Драматичного театру. Охочі могли розмалювати стіну на тему: "Намалюй сучасне місто щасливих людей!".

"Художники намалювали контури пам'яток Маріуполя. А всі бажаючі розфарбували їх. Порт - розфарбували квіточками", - каже волонтер Денис Оліференко.

Велика локація на пляжі Піщанка, що у Приморському районі. Тут проводять спортивні змагання з пляжного футболу, греблю на дошках, естафети, плавання, гонки на каяках. Також встановили малу сцену одразу посеред пляжу. Публіку розважали гурти "Врода", "Яри" та Martovi Orchestra.

Завтра на місто чекає продовження фестивалю.

Зараз ви читаєте новину «"Автомати, ловля покемонів та Ярмак" - як Маріуполь приймає масштабний фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути