пʼятниця, 29 липня 2016 23:00

На фестивалі винахідники мололи пластикові стакани та пляшки
11

Фото: Андрій Жигайло

Сьогодні на Приморській площі у місті Бердянську Запорізька область відбувся культурно-розважальний фестиваль "З країни в Україну". Для городян та гостей міста організували квести, конкурси та майстер-класи. Крім того, в парку Шмідта створили відкриту бібліотеку та презентували книгу місцевого гумориста Іллі Єрмоленка.

Локація фесту розбита на кілька алей парку. Усі вони сходяться під величезною сценою на Приморській площі.

Ліворуч від неї намети з виставкою "Сучасна Україна", де показують досягнення київських, харківських та запорізьких винахідників. Хлопці з "Гараж хаб" представили апарат по переробці пластику. Для демонстрації перемелювали пластикові стакани та пляшки. Далі такий пластик можна використати у переробці. А місцеві волонтери показували всім охочим, як на 3D-принтері друкувати предмети.

Одна з алей представляє винаходи. Тут поруч вчать керувати квадрокоптерами. За ними захоплено спостерігають кілька дітлахів.

"Це все-таки новий формат фестивалів для міста. Бо що таке Бердянськ — це курорт, море, шашлик і покататись на піратському кораблі. А якщо і проводять масові фестивалі, то тільки для свята живота і танців. А це для курортів нове, яке має успіх, - каже місцева Валерія Іванова. - Я привела 11-річну доньку на майстер-клас з писанки. Сама пішла на роботу. Її мав забрати старший брат. Телефоную до нього — а він тут з квадрокоптером бавиться. Забув чого прийшов".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли затихнуть постріли, почнеться інша війна"

Серед дерев два десятки дітлахів від 3 до 5 років слухають українські казки. Сидять на грушеподібних тюфаках. Ті, хто уважно слухав і дав відповідь на запитання, отримують солодощі.

Центральна алея представлена місцевими громадськими організаціями. Серед них болгарська, вірменська та українські громади, цивільний корпус "Азов". На фестивалі всі вони представили власні відеоролики з презентаціями.

"У нас в місті виникла команда, яка пробує сформувати такий формат чи то діалог з владою, аби залучити до управління міста самих жителів, - розповідає волонтер Роман Синиця. - Тому що місто має в першу чергу бути комфортним для жителів, а вже потім зважати на примхи керівників".

Тут же плетуть маскувальні сітки та збирають допомогу на благодійність. Волонтери об'єднання "Переселенці та громадяни" принесли кілька ящиків солодощів, якими пригощають присутніх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У парку людей підвішували мотузками за руки й ноги

У художньому музеї імені Бродського показали фільм "Прогулянка без моралі". Там же відбулось обговорення фільму з режисером.

Крім цього, на площі організували виставку світлин місцевих фотографів, роботи художників. Також пройшов конкурс української каліграфії.

Фестиваль закінчився грандіозним концертом київських та бердянських гуртів — "Неспроста", "Пила", Martovi, Orchestra, Vroba, "Без обмежень".

Нагадаємо, фестиваль "З країни в Україну" відбувається третій рік поспіль. Фестивальні майданчики відвідали 9 міст. Заключний етап пройде у суботу та неділю в Маріуполі.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі винахідники мололи пластикові стакани та пляшки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути