четвер, 12 грудня 2013 06:26

Автобуси з активістами луцького Євромайдану по дорозі двічі зупиняло ДАІ
7

Фото: фото надані активістами луцького Євромайдану

З Луцька на Київ вирушила колона автобусів на підтримку столичним мітингувальникам. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів один з мітингувальників Олександр.

"Автобуси з активістами луцького Євромайдану по дорозі двічі зупиняло ДАІ, - каже Олександр. – Спочатку нас спинили біля Цумані. Почали перевіряти документи. Потім один з міліціонерів зізнався, що шукають трьох осіб – активістів луцького Євромайдану, проти яких уже відкрили кримінальне провадження. Зателефонували друзям у Луцьк. Вони кажуть, що багатьох викликатимуть на допити. Вже вручають повістки. Трьох підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого статтею 295-ю Кримінального кодексу України. Це заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку".

За словами Олександра, з Луцька на Київ за сьогодні виїхало близько тисячі мітингувальників.

"Наші активісти ходять по місти з гучномовцями і закликають людей мобілізуватися, - каже мітингувальник Володимир. - Дехто заїжджає додому за теплими речами, дехто їде прямо з роботи. Беруть з собою спальні мішки і каремати. На центральну площу міста приїжджають водії і пропонують їхати з ними на їхньому авто. Хтось пропонує 2-3 місця, один чоловік зняв свій "Мерседес" з міського маршруту і набрав цілу маршрутку людей і повіз на столичний Євромайдан".

"Ті, хто не може сам виїхати до Києва, просто приносять мітингувальникам гроші і харчі. Прийшов один дід, дав 400 гривень. Говорить: "Хлопці, даю півпенсії, але скиньте Януковича, як Леніна звалили", - говорить Володимир.

За словами активістів, одній з учасниць луцького Євромайдану голові молодіжної організації "Національний Альянс" Майї Москвич ввечері правоохоронці вручали повідомлення про підозру у скоєнні кримінального злочину.

Майю звинувачують у хуліганстві, бо 2 грудня вона винесла з Волинської облради портрет Януковича і несла його по центральних вулицях міста перевернутою – догори ногам. Її хочуть посадити під домашній арешт. Такий запобіжний захід вимагатиме для дівчини слідчий досудового слідства. Завтра її викликають на допит.

Зараз ви читаєте новину «Автобуси з активістами луцького Євромайдану по дорозі двічі зупиняло ДАІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути