четвер, 27 жовтня 2016 15:00

АТБ планує розширюватися в Росії - ЗМІ

АТБ планує розширюватися в Росії - ЗМІ

Українська торговельна мережа АТБ планує розширення своєї присутності в Росії.

Про це пише видання "Росбалт" із посиланням на учасника переговорів у Москві між власником мережі Геннадієм Буткевичем і представниками федеральних органів влади РФ.

Супермаркети АТБ - сегмент українського бізнесу, який найдинамічніше розширюється за останні роки.

Український бізнесмен Буткевич, у свою чергу, був відомий своїми філантропічними проектами спільно з дружиною Януковича - Людмилою. Магазинам АТБ, не дивлячись на зв'язки з "сім'єю" Януковича, після 2014 року вдалося не лише зберегти свої позиції, але й обійти відоміших конкурентів - супермаркети "Велика Кишеня", "Сільпо" та "Фуршет".

Феномен АТБ полягає і в тому, що зростання показників виручки рядової торговельноъ мережі виявився вищим за досягнення традиційних локомотивів української економіки - металургії та сільського господарства.

Окрім потужного зростання мережі в Україні, Геннадію Буткевичу дозволили вести діяльність у Криму після анексії півострова Російською Федерацією. Тут АТБ діє під вивіскою магазинів "ПУД" - "Продукты у дома". Це єдиний приклад ефективної роботи такого масштабного київського бізнесу в Криму.

Тепер, за словами учасника зустрічі, давні знайомі Буткевича допомагають йому зорієнтуватися щодо повномасштабного виходу на російський ринок.

Видання пише, що Геннадій Буткевич, який завжди звик використовувати зв'язки у владі на свою користь, власний бізнес розвинув, спираючись на близькість до колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка. Тепер він знайшов подібний підхід і до деяких представників сьогоднішньої київської влади.

Можливо, ці події підтверджують "потепління" неофіційних контактів між цими представниками з російською стороною. Доходи "Інвестиційної Будівельної Компанії" Геннадія Буткевича, що управляє супермаркетами в Криму, поки що скромні. У 2014 році виторг становив 7 млрд руб., а до бюджету РФ було виплачено понад 20 млн руб. податку на прибуток. 2015 року цифри вже стали вищими. У випадку режиму сприяння відкриттю магазинів української мережі в інших регіонах Росії ці показники зростуть кратно.

Зараз ви читаєте новину «АТБ планує розширюватися в Росії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути