понеділок, 08 лютого 2016 08:00

Атака "киян" на барикаду біля ЦУМу та форум Євромайданів у Криму (8 лютого)

Близько опівдня 8 лютого 2014 року до барикади Майдану біля Центрального універмагу прийшли близько тисячі "киян". Вони заявили, що будуть "наводити порядок" у центрі столиці.

На руках у них були георгіївські стрічки, а в руках дехто мав дерев'яні кийки.

На захист барикади вийшли близько 200 членів Самооборони Майдану.

 

"Регіонали провокують громадянське протистояння. Привели людей упереміш з півтисячею гопників. Правда, коли побачили Самооборону, їх запал вщух. Але ініціатори провокації - негідники", - заявив народний депутат Володимир Ар'єв.

Під час намагання розібрати барикаду в одного з "прибиральників" стався епілептичний припадок. Його товариші на це не відреагували - допомогу надавали медики Євромайдану.

Через кілька годин "небайдужі кияни", не добившись своєї цілі, вирішили розійтися. Активісти та самооборонівці випровадили непроханих гостей і провели ходу центральними вулицями Києва.

 

"Цей похід - це демонстрація того, що Майдан у змозі захистити себе і киян, тому, коли сьогодні була зроблена спроба розібрати барикади, добровольці відразу стали на захист і ще раз продемонстрували, що перемогти народну волю неможливо", - зазначив нардеп В'ячеслав Кириленко.

Майданівці влаштували на центральній площі столиці велике прибирання. Зібране сміття і сніг пішли на укріплення барикад, які потекли від плюсової температури.

8 лютого у Сімферополі пройшов перший Кримський форум Євромайданів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські євроактивісти продовжують пікети (7 лютого)

Учасники форуму з прапорами України та Євросоюзу колоною пройшли центральними вулицями столиці Криму до будівлі представництва президента. Вони скандували: "Крим - це Європа", "Слава Україні", "Банду геть!".

 

А на Майдані тим часом лунає жива музика. Тут, на барикадах і біля бочок з вогнем, народжується нова революційна культура.

Зараз ви читаєте новину «Атака "киян" на барикаду біля ЦУМу та форум Євромайданів у Криму (8 лютого)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути