Ексклюзиви
четвер, 13 березня 2014 12:52

Андрій Садовий оприлюднив свій план змін у державі

Андрій Садовий оприлюднив свій план змін у державі

Мер Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбук оприлюднив конкретні швидкі рішення, які необхідно прийняти найближчим часом в галузі місцевого самоврядування. На думку чиновника, "це не фантазії та мрії, а чітке виконання Україною тих зобов'язань, які ми на себе взяли підписавши Європейську Хартію місцевого самоврядування".

1. Передати в підпорядкування органам місцевого самоврядування міліцію з питань громадської безпеки (ППС та дільничі) і ДАІ. (Події останніх місяців чітко продемонстрували таку необхідність).

2. Передати в підпорядкування органам місцевого самоврядування Інспекцію держархбудконтролю. (У 2009 році в міст забрали можливість контролювати будівництво нових об'єктів на своїй території. Це взагалі абсурд!)

3. Залишати в місцевих бюджетах 50% з податку на прибуток підприємств. (Це дозволить містам самостійно вирішувати куди скеровувати кошти а не вибивати їх через державні програми).

4. Передати функції контролю за охороною історичної спадщини місцевим органам влади. (На сьогодні Львів позбавлений можливості такого контролю. Будівельні фірми вибивають дозволи на будови в зоні ЮНЕСКО через ОДА або Мінкульт. Чиновник міністерства, який ніколи не бував у Львові, за хабар дозволяє нищити наше місто).

5. Дозволити органам місцевої влади проводити власні видатки через державні банки а не через установи Казначейства. (На сьогодні через це обмеження держава блокує всім містам України десятки мільйонів гривень наших грошей. Наші гроші елементарно розтратили чиновники Кабміну. Місцеві громади стають заручниками безвідповідальної фінансової політики держави. Так немає бути).

6. Провести восени 2014 року дострокові вибори усіх місцевих органів влади. Це дозволить їм отримати легітимність на виконання нових функцій.

"Це лише ті кроки, які можна зробити дуже швидко. Наступним має стати широка програма посилення місцевого самоврядування – найкраща вакцина проти сепаратизму. По кожному з цих пунктів ми підготували проекти рішень, які необхідно прийняти у Верховній раді та Кабміні і передали новій владі. Вірю, що віце-прем'єр з питань регіонального розвитку Володимир Гройсман, як чоловік який розуміє проблеми з середини, буде нашим союзником в цій справі," - вважає Садовий.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Садовий оприлюднив свій план змін у державі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути