пʼятниця, 28 лютого 2014 12:06

"Щоб боротися з хамством, не потрібні гроші держави" - мер Львова

"Щоб боротися з хамством, не потрібні гроші держави" - мер Львова

"Завжди беру на роботу людей, які знають більше, ніж я. Уміння, яким можу похвалитися, - це талант підбирати фахівців, - розповів у розмові з Gazeta.ua мер Львова Андрій Садовий. -

Для того, щоби боротися з хамством, наприклад у комунальній сфері, не потрібна фінансова допомога держави. Якщо ви дзвоните на гарячу лінію, приймальню міського голови Львова, то вам відповідають: "Чим можемо допомогти?". Саме "допомогти". Є усвідомлення, що ми працюємо для людей. Молоді люди ці слова вимовляють з легкістю. А коли ми це впроваджували, то у старших людей, які до того працювали тут багато років, зводило вилиці. Вони вважали себе первинними, а людей вторинними."

Міський голова Львова не приховує, що намагається давати якнайбільші премії своїм підлеглим.

"У 2007 році провідні менеджери міської ради отримували у мене до тисячі доларів премій. Коли прийшла у міську раду "Свобода", скоротила їх. Але чиновники - це люди, які перевіряють мільйонні акти виконаних робіт. Це нонсенс, щоб при тому вони отримували мізер. Але комусь вигідно, щоб людина отримувала дві тисячі - тоді її легко буде втягнути в корупційні схеми. Тоді її ловитимуть, будуть залякувати і звільняти, далі поновляти - і так рука руку миє."

Мер вважає, що якщо людина пропрацювала 5 років у міській адміністрації, може отримати 10 сотих землі. За час, поки Садовий є мером, каже, лише один чиновник міськради отримав житло. Це начальник управління охорони здоров'я Володимир Зуб. Він приїхав працювати до Львова з Чернігова.

"Я відчував перед ним зобов'язання, бо запросив його. Але про цю квартиру було стільки розмов у місті! У той час, як строковикам в принципі будують житло. У суспільстві чогось прийнято, що урядник має отримувати сто доларів зарплати, жити в підвальному приміщенні, ходити пішки і в порваних мештах. І при тому вирішувати глобальні проблеми міста, а люди від цього мають жити краще".

Нагадаємо, днями з'явилася інформація, що Садовому пропонували посаду віце-прем'єр-міністр з питань регіональної політики. Однак він відмовився і цю посаду дали меру Вінниці Володимиру Гройсману.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб боротися з хамством, не потрібні гроші держави" - мер Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути