середа, 03 червня 2015 15:49

Американські спецназівці показали Яценюку, чого навчили українських солдат
28

Фото: Ярослав Тимчишин

3 червня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та посол США Джеффрі Пайєтт прибули на Яворівський полігон, що на Львівщині подивитися як проходять спільні українсько-американські навчання. Прем'єр міністра також супроводжував міністр МВС Арсен Аваков.

На полігоні проводять навчання американські солдати і частини Національної гвардії України, присутні також британські інструктори, а в серпні на Яворівський полігон приїдуть інструктора зі Збройних сил Канади.

Військові продемонстрували спостерігачам навчальну операцію із звільнення будівлі від умовних терористів та показали нові безпілотники.

"Це місія з європейської безпеки. Ми захищаємо Україну і європейські кордони. Росія знову порушила мінські угоди. Тому всі дипломатичні зусилля мають бути підкріплені сильною армією", - сказав Яценюк.

Військовослужбовець збройних сил США Кайл Рід розповів, що на сьогоднішній день існує великий поступ у підготовці нацгвардійців, і також налагоджені добрі взаємини між американськими та українськими військовослужбовцями.

"Зараз іде четвертий модуль підготовки. Він найцікавіший, бо почалась колективна робота. В американських військових командири називаються лідерами. І вони справді лідери, адже вміло командують своїм особовим складом", - розповідає нацгвардієць Вадим Перепічка.

Зараз ви читаєте новину «Американські спецназівці показали Яценюку, чого навчили українських солдат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути