середа, 20 серпня 2014 16:50

Активісти вимагають Посольство Нідерландів перевірити компанію-спонсора терористів
4

Фото: Оксана Худояр

Активісти громадської організації вимагали біля стін посольства Нідерландів в Києві, що на Контрактовій площі, 7 розпочати кримінальне розслідування факту фінансування сепаратистських рухів і терористичних угруповань в Україні однією з нідерландських фірм.

Вони передали відповідного листа зі зверненням до посла Нідерландів в Україні.

"Зібрані нами дані свідчать, що до фінансування терористичних угрупувань ЛНР і ДНР та, зокрема, теракту, що призвів до загибелі пасажирів Боїнгу 777 можуть бути причетні дочірні фірми компанії "VS Energy Internatiоnal N.V.", зареєстрованої у Нідерландах представниками російської влади. Зокрема російському політику-бізнесмену та за сумісництвом депутату Держдуми Російської Федерації і голові думської комісії з правового забезпечення розвитку організацій оборонно-промислового комплексу РФ Олександру Бабакову. Нещодавно Канада офіційно застосувала санкції до Олександра Бабакова, фактично визнавши його причетним до дестабілізації ситуації та підтримки і фінансування терористичної діяльності в Україні. Ми просимо уряд Королівства Нідерландів перевірити діяльність нідерландської компанії та, скориставшись прикладом Канади, також ввести санкцій відносно Бабакова", - сказав біля посольства голова організації КУПР Сергій Мельниченко.

Зі слів активістів, основними напрямками діяльності "VS Energy International Ukraine LLC"(Україна) є: енергетика, готельний бізнес, фінансова та інвестиційна діяльність, промисловість, металургія та нерухомість.

Мельниченко зауважив, що компанії "VS Energy International N.V.", а значить Бабакову та його поплічникам із "лужниківської групи", належить майже третина з 26 енергопостачальних підприємств України: ПАТ "Кіровоградобленерго" (94%), ПАТ "Житомиробленерго" (91,6%), ПАТ "Херсонобленерго" (94,5% ), ПАТ "Одесаобленерго" (47,9%), ПАТ "Севастопольобленерго" (95,18%), ПАТ "Хмельницькобленерго" (18,75%), ПАТ "Закарпаттяобленерго" (10,53%), ПАТ "Чернівціобленерго"(21,97% ).

"Олександр Бабаков плідно працює на росіян та підриває діяльність української армії. До прикладу, в Херсонській області є українська база прикордонних військ. За кілька кілометрів — російська. Наші прикордонники можуть нормально роздивлятися місцевість лише коли місяць у повні, а російська військова частина безперебійно освітлюється ПАТ "Херсонобленерго" за наші з вами кошти. Українським прикордонникам в освітленні було відмовлено", - зазначив Мельниченко.

Активісти заявляють, що наступними пікетуватимуть компанії Віктора Медведчука, якого звинувачують у підтримці терористів на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Активісти вимагають Посольство Нідерландів перевірити компанію-спонсора терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути