четвер, 21 травня 2015 13:32

"Якщо ми вступимо до ЄС, тут кожен стане геєм" - російська пропаганда дісталася Молдови

"Якщо ми вступимо до ЄС, тут кожен стане геєм" - російська пропаганда дісталася Молдови
Фото: tsn.ua

Даніела Морарі, офіційний представник МЗС США, яка їздила Молдовою та намагалась схилити її мешканців в бік ЄС, помітила, як часто молдовани повторюють меседжі російської пропаганди, пише New York Times.

Люди стурбовані тим, що "якщо ми приєднаємось до ЄС, тут кожен стане геєм", і тим, що "бюрократи з Брюсселя заборонять нам тримати тварин біля наших будинків".

Немає жодних сумнівів в тому, що ці думки передають російські телеканали, а також проросійська політична партія Молдови, що набирає популярності, і глибоко консервативна Православна церква, підпорядкована Москві, пише видання.

"Ми йдемо до місця годину або більше, а коли ми залишаємо цих людей, вони повертаються до перегляду російських телеканалів", - говорить Морарі.

Видання зазначає, що на тлі внутрішніх проблем, молдовани не можуть повною мірою насолоджуватись європейськими перспективами. Страху додає і конфлікт в Україні, який став причиною небажання Москви бачити країну серед членів ЄС. Тому в Молдові зростають проросійські настрої. 

 

Зараз ви читаєте новину «"Якщо ми вступимо до ЄС, тут кожен стане геєм" - російська пропаганда дісталася Молдови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути