пʼятниця, 25 серпня 2023 12:01

Якою буде погода в останні вихідні літа

Якою буде погода в останні вихідні літа
В останні вихідні літа буде спекотно і сонячно. Фото: pixabay.com

По всій Україні, окрім Закарпаття, Запорізької, Чернівецької та Івано-Франківської областей, 26-27 серпня очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Погода на вихідних також буде спекотною і переважно сонячною, передає Sinoptik.ua.

Згідно з народними прикметами, спекотний день на Максима Сповідника, 26 серпня, віщував предкам морозну зиму, а прохолодний – теплу. Якщо до цього дня листя на березах починало жовкнути, то чекали на швидкі заморозки незабаром.

У суботу на заході, півдні, а також у центрі країни термометри покажуть +30…32°С. На півночі та в Києві прогнозують +29…31°С. На сході обіцяють +27…29°С. Найспекотніше буде у Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях: до +34°С. У західних регіонах можливі короткочасні дощі з грозами.

У неділю, 27 серпня, на мешканців західних та центральних областей очікують спекотні +32…35°С. У решті областей температура повітря становитиме +28…31°С. У західних та центральних областях пройдуть невеликі дощі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців чекають спекотні вихідні через тропічні маси з Африки

У понеділок, 28 серпня, все ще пануватиме спека. У Сумській, Харківській та Луганській областях термометри покажуть +27…29°С. У південних, південно-східних та центральних регіонах буде до +34°С. На решті території прогнозують +29…31°С.

У більшості областей погода на початку тижня буде ясною. Дощі з грозами можливі лише на Харківщині, Сумщині та Полтавщині.

На Михея, 27 серпня, слов'яни спостерігали за вітром. Сильні пориви вітру в цей день сповіщали про холодну та дощову осінь, а тихий безвітряний день обіцяв сонячну осінь із нечастими опадами.

Під час сильної спеки легко заробити зневоднення чи перегрітися аж до теплового удару. Щоб до цього не дійшло, слід попіклуватися про себе і вжити певних заходів.

Зараз ви читаєте новину «Якою буде погода в останні вихідні літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути