четвер, 29 вересня 2016 17:45

Як скористатись медичною страховкою за кордоном
5

1. У Франції потрібно мати дозвіл на проживання

Кожному іноземцю, як і громадянину Франції, присвоюється спеціальний реєстраційний номер і видається пластикова карта. Там записується її власник та імена інших непрацюючих членів сім'ї, пише peopleandcountries.com.

У системі соціального страхування Франції існує понад двадцять різних видів: через хворобу, тимчасової непрацездатності, нещасного випадку, вагітності та пологах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім країн, найкомфортніших для еміграції українців

Законодавством затверджений єдиний порядок страхування, яким охоплено 80% населення.

Введення обов'язкового медичного страхування покриває близько 75% вартості всіх медичних послуг. Пацієнтові необхідно оплатити візит до лікаря самостійно, протягом 5-7 днів на його рахунок надходять кошти з фонду обов'язкового страхування.

  rondo.com.ua
rondo.com.ua

2. У Німеччині усі працюючі та члени їхніх родин мають обов'язкову страховку

Там діє одна з найбільш розвинених систем соціального медичного страхування, пише med-insurance.com.ua.

Система обов'язкового страхування працює через лікарняні каси.

Працівники, а також члени їх сімей, на території Німеччини з доходом, що не перевищує певну суму, зобов'язані мати медичну страховку. В лікарняні каси працівники мають сплачувати 8,9% свого річного доходу. Ще 7% від зарплати працівника платить роботодавець. Тоді всі основні медичні послуги у разі потреби надаються безкоштовно.

Спочатку всі страхові внески всіх клієнтів державних медичних кас складаються в один великий фонд. Потім кожна каса отримує з нього гроші, пропорційно своїй кількості клієнтів. Саме тому страховим компаніям все одно, кого страхувати - багатого чи бідного. Всі гроші в підсумку будуть поділені порівну, зазначає tupa-germania.ru.

Щоб отримати страховку, людина має звернутися до лікарняної каси, яку обирає самостійно. Укладається контракт і працівнику видається страховий поліс. Ним може користуватись кожен член його родини, який не працює.

  arh.aif.ru
arh.aif.ru

3. Перша медична допомога в Бельгії надається безоплатно

Для в'їзду в країну від іноземця вимагається обов'язковий поліс медичного страхування міжнародного рівня. Перша медична допомога в країні надається безоплатно. Далі плата відповідно до прейскуранта, зазначає peopleandcountries.com.

У Бельгії в системі медичного страхування працює шість загальнонаціональних спілок страхових фондів: католицький, соціалістичний, ліберальний, професійний, незалежний і допоміжний. Таким чином, 98% бельгійців охоплено обов'язковим медичним страхуванням, і тільки 1% - приватним, повідомляє med-insurance.com.ua.

Послуги, які покриваються обов'язковим медичним страхуванням, становлять близько 8000 пунктів, кожен з яких має певний ідентифікаційний номер, рівень компенсації та договірну плату.

  euromednews.ru
euromednews.ru

4. У Японії можна отримати страховку за місцем роботи

Медичне обслуговування в Японії здійснюється тільки на умовах страхування, де за рахунок пацієнта покривається до 30% вартості послуг.

В Японії існує одна спеціальна система страхування по догляду і дві системи страхування здоров'я: особисте страхування працівників за місцем роботи та членів їх сімей, система національного страхування за місцем проживання, страхування для оплати послуг старіючого населення, пише peopleandcountries.com.

Кожен застрахований зобов'язаний вносити певного розміру внески до фонду соціального страхування.

  med-info.ru
med-info.ru

5. Без громадянства в Ізраїлі не можна отримати безкоштовне лікування

Іноземці не мають права на будь-які медичні послуги, що надаються в Ізраїлі державною системою охорони здоров'я безкоштовно. Їм рекомендують мати страховку міжнародного зразка, яка забезпечить медичну допомогу висококваліфікованого рівня.

В Ізраїлі функціонує система лікарняних кас. Їх усього чотири, громадянин Ізраїлю може записатися в одну з них за бажанням. Вони виконують функції страхових компаній. Кожен громадянин Ізраїлю відраховує в Інститут національного страхування певний відсоток від своїх доходів, звідти кошти надходять в лікарняні каси.

Пацієнти, які залишилися незадоволені наданими медпослугами своєї каси, можуть поміняти її два рази на рік - восени та навесні. Таким чином, між лікарняними касами постійно відбувається жорстка конкурентна боротьба, зазначається на peopleandcountries.com.

  edinstvennaya.ua
edinstvennaya.ua

Зараз ви читаєте новину «Як скористатись медичною страховкою за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути