середа, 07 жовтня 2015 12:52

Адвокати Савченко підозрюють, що прокурори підмінили свідків

Адвокати Савченко підозрюють, що прокурори підмінили свідків
Фото: ТАСС

Адвокати української льотчиці та народної депутатки Надії Савченко просять суд надати докази того, що свідки обвинувачення справжні.

Наразі немає жодного підтвердження того, що люди, які дають свідчення саме ті, ким себе називають.

Зокрема, нині свідчення дає Олексій Почечуєв - співробітник ФСБ, який мав розмову із Савченко після привезення її на територію Росії. З міркувань безпеки він виступає у гримі, окулярах та парику через відеозв'язок із Воронежа. 

Після викрадення Савченко возили із пакетом на голові. Щоб нагадати свідку, як це було, вона у залі суду надягає мішок із вишивкою і питає, чи впізнає він її. Свідок каже, що так. На прохання Савченко назвати, скільки пальців вона показує, свідок відповідає "Я бачу ваше обличчя". В той же час сама обвинувачувана заявляє, що не бачить свідка, і не може бути впевнена, що він сам озвучує свої відповіді. 

"Я думаю, люди, які свідчать проти мене добровільно, не повинні ховати своє обличчя", - говорить Савченко.

 

В суде по делу Надежды #Савченко допрашивают свидетеля Алексея Почечуева, сотрудника ФСБ по Воронежской области. #Савченко утверждает, что после того, как ее незаконно вывезли на территорию РФ, ее передали сотрудникам ФСБ, один из которых был Почечуев. Ее перевозили с пакетом на голове, и сегодня, чтобы напомнить ему о том, как все было, она надела на голову пакет и спросила: "Вы узнаете меня в таком виде? Видите меня?".

Фото опубликовано Антон Наумлюк (@antony_mon)

Адвокати Савченко вказують на те, що усні свідчення Почечуєва не збігаються з письмовими, але він наполягає на тому, що не пам'ятає усіх деталей. Свідок відмовляється назвати свій вік, а також продемонструвати свій підпис, щоб адвокати переконалися, що людина у телевізорі та, за яку себе видає. Слідство заперечує.

Адвокати просять суд проводити засідання у закритому режимі, але розкрити особистість свідка, щоб не було сумнівів щодо нього. 

"Я думаю, перед нами не Почечуєв", - говорить адвокат Марк Фейгін. 

Раніше з аналогічним клопотаннями адвокати виступили щодо іншого свідка, який начебто перевозив Савченко. Проте суд відмовив надати докази того, що свідок є справжнім. Захисники неодноразово просили суд, щоб свідки виступали персонально, оскільки складається враження, що їм дають підказки. Однак жодного разу суд не задовольнив їхніх прохань. 

 

Зараз ви читаєте новину «Адвокати Савченко підозрюють, що прокурори підмінили свідків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути