понеділок, 16 січня 2017 15:16

4-річному хлопчику потрібна пересадка кісткового мозку

4-річному хлопчику потрібна пересадка кісткового мозку
фото: Українська біржа благодійності

$120 тис потрібно зібрати на операцію 4-річному Ярославу Куликовцю з Хмельницького. У хлопчику діагностували гострий лімфобластичний лейкоз. Йому потрібна термінова пересадка кісткового мозку.

"У травні Ярослав захворів. У нього була висока температура, яку нічим не могли збити. Поставили діагноз — рак крові. З того час хлопчик постійно у лікарні. Врятувати Ярослава може лише пересадка кісткового мозку. Її готові зробити в одній із турецьких клінік. Вже місяць Ярослав перебуває там разом з батьками. Операцію йому робитимуть тоді, коли його родина збере всю необхідну суму. На сьогодні вдалося зібрати близько 500 тисяч доларів. Лишилося зібрати ще 700 тисяч", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua волонтерка Олена Адамантіс з Української біржі благодійності. Вона допомагає збирати гроші на лікування хлопчика.

Батьки Ярослава - підприємці. На ринку торгують овочами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6-річній Іванні Карапузь потрібне лікування церебрального паралічу

"Ярослав ріс дуже жвавим хлопчиком: любив гратися, бігати і стрибати. Хвороба його повністю змінила. Син не раз питав мене: "Мамочко, що зі мною? Я так хочу бігати, стрибати, але зовсім нема сил". Довго не говорила про діагноз. Якось таки зібралася з мужністю і про все йому розказала. Після того здалося, що Ярослав подорослішав. Тепер він мужньо переносить всі процедури і старається не плакати. Каже, готовий витримати все, аби одужати", - розповіла мама хлопчика Тетяна Шпак.

Допомогти Ярославу Куликовцю можна, перерахувавши гроші на картку його матері Шпак Тетяни Петрівни - Приватбанк № 5168 7572 9524 8696.

Зараз ви читаєте новину «4-річному хлопчику потрібна пересадка кісткового мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути