понеділок, 23 травня 2016 11:51

37% переселенців мають кошти лише на харчування

37%  переселенців мають кошти лише на харчування
vchasnoua.com

Рівень життя більшості внутрішніх переселенців в Україні на низькому рівні. 37% мають кошти лише на харчування. Такі дані в новому звіті наводить Міжнародна організація з міграції разом з Українським центром соціальних реформ за фінансової підтримки Європейського Союзу, пишуть "Українські новини".

Середній дохід в 59% опитаних внутрішньо переміщених осіб становить до 1330 грн на одного члена домогосподарства. Лише 0,7% опитаних переселенців мають хоч якісь заощадження.

"Для третини опитаних гуманітарна допомога є основним засобом існування, - сказано у звіті МОМ. - Найбільше шансів знайти роботу після переїзду мають ті, хто працював на будівництві, у промисловості, сфері освіти та в інших видах діяльності. Найбільші проблеми із працевлаштуванням мають робітники сфери перевезень".
Майже дві третини працевлаштованих переселенців повідомили, що їхня нинішня робота відповідає їхній кваліфікації, найбільше таких - серед медиків, педагогів, держуправлінців і працівників промисловості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенцю можна півроку не давати зарплату

"Переселенці, яким вдалося працевлаштуватися після переїзду, мають стабільну зайнятість. Лише третина працює на нинішньому робочому місці менше півроку, - йдеться у звіті. - Основним видом підтримки, на яку розраховують люди, є пряма допомога в працевлаштуванні. Зацікавленість у підтримці створення власного бізнесу проявляють лише 10 відсотків непрацевлаштованих осіб".

Зараз ви читаєте новину «37% переселенців мають кошти лише на харчування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути