Ексклюзиви
середа, 12 грудня 2012 18:51

29% дитячих іграшок містять небезпечні речовини — дослідження

29% дитячих іграшок містять небезпечні речовини — дослідження
Фото: kreditprombank.com

29% дитячих іграшок містять небезпечні речовини — свинець, ртуть, миш'як, сурма. Фахівці у ході дослідження перевірили 569 іграшок. Товари купували у магазинах та ринках Києва, Мінську, Алмати, Єревану, Волгограду, Бішкеку, Москви та міста Сочі. Про це під час прес-конференції розповіла координатор тематичного напрямку "Хімічна безпека" Ольга Цигульова.

"З 569 протестованих іграшок у 29% виявили наявність токсичних металів. Ми дивились іграшки на вміст п'яти металів — це сурма, миш'як, хром, свинець і ртуть. В більшій частині протестованих іграшок міститься свинець — 18%, сурма — 13%, миш'як — 8%, ртуть — 3%", - розповіла Цигульова

За її словами, небезпечні речовини містять 19 іграшок із 50 перевірених, що продають у Києві.

"Забруднення присутнє у всіх іграшках куплених в українських супермаркетах, у спеціалізованих магазинах та на ринку", - зауважила Цигульова.

Експерти зазначають, що хімічні елементи, що містяться у іграшках, потрапляють у організм дитини. І радять не купувати іграшки у невстановлених місцях, надто яскравих кольорів та з різким запахом. Зазначають, що найбільше недоброякісної продукції продають на стихійних ринках.

"Не купуйте товари у місцях, де сама криміногенна ситуація спонукає до продажу цієї продукції. Звертайте увагу на знак відповідності продукції, тобто це трилисник. Цифри на маркуванні товару вказують, що цей товар відповідає нашому закону", - розповів Олексій Шуміло, голова харківської міської громадської організації "Екоправо - Харків".

Нагадаємо, цьогоріч з початку серпня фахівці Держспоживінспекції перевірили в Україні 255 тисяч дитячих іграшок. Після чого з прилавків було вилучено 154 тисячі недоброякісної продукції. З реалізації зняли 55% недоброякісних трикотажних виробів, 65% неякісного взуття та 60-70% іграшок.

Зараз ви читаєте новину «29% дитячих іграшок містять небезпечні речовини — дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути