середа, 12 грудня 2012 16:10

Більше половини дитячих іграшок неякісні - експерт

Більше половини дитячих іграшок неякісні - експерт
Фото: ovtoys.ub.ua

Цьогоріч з українських прилавків вилучено 154 тисячі одиниць недоброякісної дитячої продукції. З початку серпня 2012 року фахівці Держспоживінспекції перевірили 255 тисяч дитячих іграшок. Про це під час прес-конференції розповів начальник управління ринкового нагляду Держспоживінспекції України Сергій Кияниченко.

"Усього на сьогоднішній день перевірено понад 255 тисяч іграшок та забраковано відповідно до закону про ринковий нагляд 154 тисячі. Тобто це становить 60% від всієї перевіреної продукції в період з серпня місяця поточного року. Кожен другий зразок дитячого асортименту не відповідає вимогам технічних регламентів України. Мені здається, що це досить серйозна цифра", - розповів Сергій Кияниченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дерев"яні дитячі ліжка більш екологічні

На запитання журналістів, як потрапляє цей товар на український ринок Сергій Кияниченко відповів: "Яким чином на ринок потрапляє товар, який не відповідає встановленим нормам і законам - це питання до правоохоронних органів. Про походження ми можемо тільки здогадуватись. У нас недобросовісний виробник, недобросовісно працює митна служба, або товар потрапляє на наш ринок шляхом контрабанди", - зауважив він.

Він додав, що всі неякісні іграшки були вилучені, а до реалізаторів застосовані штрафні санкції.

"Порушення 60% іграшок різні. Один із основних — це відсутність маркування, невідповідність національного знаку та відсутність сертифікатів якості", - розповів Кияниченко.

 

Зараз ви читаєте новину «Більше половини дитячих іграшок неякісні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути