четвер, 12 січня 2012 20:10

20-річний вундеркінд Іван Черевко кілька років очолює маркетингову компанію
6

Фото: Фото: Наталія Чубенко

Киянин Іван Черевко в 11 років закінчив Київську школу екстернів. З 7 років навчався в Малій академії наук. Під час навчання в школі отримав дозвіл на користування Національною бібліотекою імені Вернадського. Закінчив Києво-Могилянську академію, працює маркетологом на керівній посаді.

"Читати почав у три роки. В садочку тижні два все-таки витерпів, але це був шоковий досвід. В школі я кілька місяців просидів. Мене вчителі вже втомилися запитувати, коли я тягнув руку. Не розумів, як можна гратися тільки у відведений час. Нічому цікавому нас не навчали. А їсти і спати за розкладом — так це тюрма. Колеги мої були не настільки свідомі і не розуміли жахливості цієї ситуації. Як матьорі зеки, яким дуже все комфортно. Мене за два тижні амністували", - розповідає хлопець.

"Школу екстернів закінчив в 11 років. Міг раніше, але батьки  намагалися мене вгамувати. Прийшов у Києво-Могилянську академію. Там усім по 18. Кілька років тому я ще не вмів взагалі спілкуватися з однолітками. Був в шоці, коли побачив культуру академічної нечесності. Всі скатують, всі байдикують на парах. Вони витрачають на це 5 років свого життя. За цей час вони могли б щось винайти, щось створити, хоча б працювати на землі", - зазначив Іван.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вундеркінд Віталій Нечаєв до трьох років не розмовляв

Вундеркінд зізнається, що і досі не вирішив, якою справою хоче займатися.

"Я кожні два місяці ставлю собі питання, ким я б хотів бути. Після того, як в 6 років вирішив, що піратом мені бути в сучасних умовах не випадає, не маю для себе чіткої відповіді на це питання. Я зараз займаюся маркетингом на керівній посаді компанії з закордонним капіталом. Проблема не в тому, чим займатися, а з ким займатися. Київ поглинає стільки ресурсів, яких би вистачило на невеличку країну в цілому, а нічого не продукує. Як людям себе тут реалізовувати?", - поділився хлопець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибна дієта допоможе народити вундеркінда

Він вважає себе космополітом і говорить, що національні держави своє віджили.

"Вважаю безглуздими будь-які національні концепції. Це лише механізм керування людьми. Зараз добре, що вже нарешті мало обмежень для інформаційних технологій. Це нова сходинка. У всьому світі є умови для повної, прямої демократії. А така річ як національна держава виникла через неможливість співдії різних спільнот. Якщо не лінуватися, мовний бар'єр зникає швидше за інші. Чесно кажучи, мене не пре від власної ні генетики, ні національності. Хочу дивитися на речі універсальніше", - розмірковує Іван.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії підліток-вундеркінд убив своїх родичів

Вундеркінд зазначив, що реалізувався на 15 відсотків. Емігрувати не хоче.

"Не думаю, що захочу виїхати з України. Мене нічого тут не тримає, але й за кордоном не приваблює. Робити те саме, але за більші гроші не надто хочу. Бо стигма емігранта потім відчуватиметься все життя", - резюмував Іван Черевко.

Зараз ви читаєте новину «20-річний вундеркінд Іван Черевко кілька років очолює маркетингову компанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути