пʼятниця, 27 вересня 2013 15:05

"19% українок робили один або навіть більше абортів" - експерт

Нещодавно в одному зі столичних ресторанів провели неформальне ток-шоу Escapelle Private Talk. Лікарі-експерти, телеведучі і акторки Тала Калатай та Сніжана Єгорова обговорили, яким має бути жіноче щастя і гармонійні відносини з чоловіком.

"У мене п'ятеро прекрасних дітей, і всім радію по-різному. Першою народила дівчинку, а коли завагітніла хлопчиком, то ще під час виношування осмислила, що це зовсім інша людина, зі своєю особливою психологією, і виховувати його треба по-іншому. Здається, тепер я знаю все про вагітність. Лікарі казали, що можуть визначити стать дитини в утробі матері за її пульсом. Серце дівчинки б'ється швидко, інтенсивно. Так, наче вона стукає у двері і каже "відкрийте мені скоріше". А пульс хлопчика — тихий і спокійний, ніби сором'язливий", - розповіла Сніжана Єгорова.

За словами телеведучої, жіноче щастя полягає у внутрішній свободі.

"Хтось в першу чергу зосереджується на кар'єрі. А хтось у 20 років народжує дітей. Кожен має вибирати свій шлях незалежно від стереотипів, які зараз панують в соціумі", - підкреслила Єгорова.

Лікарі кажуть, кар'єра почекає, коли є можливість стати мамою.

"Спосіб життя жінки і те, як вона тепер планує дітей і відносини з чоловіками, за останні сто років дуже змінився, - розповідає Тетяна Струк, асистент кафедри перинатології, акушерства і гінекології Харківської медичної академії післядипломної освіти. - Численні дослідження підтверджують: у 19 сторіччі жінка вступала у статеве життя саме у шлюбну ніч, не маючи інтимного досвіду і відповідно, не маючи венеричних хвороб. Тогочасні жінки часто вагітніли, тому рідко мали місячні. Частими вагітностями забезпечували собі гарне здоров'я. Спосіб життя жінки 20 сторіччя змінився. У статеве життя почали вступати раніше шлюбу, багато хто здобував через це різноманітні захворювання. Світова статистика говорить: першу дитину народжують приблизно у 32-34 роки. А українські жінки — 26. Коли жінка не народжує, запас яйцеклітин в організмі жінки вичерпується, виходячи з організму разом з місячними. Через це народити з часом стає складніше".

Експерти зазначили, що деякі засоби контрацепції можуть допомогти зберегти яйцеклітини. Один із таких методів — екстрена контрацепція. Її застосовують у випадках, коли один із засобів контрацепції "підвів", став ненадійним.

"Таблетки екстреної контрацепції не дають яйцеклітині вийти з яєчників, вагітність не відбувається. Завдяки цьому жінка не йде на такий страшний у своєму житті крок, як аборт. Бо, як говорить найновіша статистика, 19% українок, на жаль, вже робили аборти один раз або навіть більше. До інтимних стосунків треба ставитись більш ретельно", - додала Марина Сергієнко, голова відділення Молодіжної Клініки Донецького регіонального центру материнства і дитинства.

 

Зараз ви читаєте новину «"19% українок робили один або навіть більше абортів" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути