середа, 01 січня 2014 11:15

Від сьогодні українці їздитимуть до Росії за новими правилами

Від сьогодні українці їздитимуть до Росії за новими правилами
Набирає чинність закон, який передбачає, що тимчасово перебувати на території Росії можна протягом 90 діб за півроку. Фото: webhistoryrussia.ru

Громадяни України з 1 січня поточного року зможуть тимчасово перебувати на території Росії протягом 90 діб за півроку.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ.

Від 1 січня набирає чинність закон, який передбачає, що термін тимчасового перебування в Росії іноземних громадян, які прибули в Російську Федерацію у порядку, що не вимагає отримання візи (у тому числі громадяни України), не може перевищувати 90 діб сумарно протягом кожного періоду в 180 діб.

За винятком випадків, передбачених законом. Якщо іноземець під час свого попереднього перебування в Росії перевищив строк перебування у 90 діб сумарно протягом кожного періоду в 180 діб, йому буде заборонено в'їзд до РФ строком на 3 роки з дня виїзду з Росії.

Режим поїздок громадян України та Росії визначено Угодою між урядом України і урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і РФ від 16.01.1997 р. та протоколом про внесення змін до Угоди від 30.10.2004 р.

Громадяни України та Росії звільняються від реєстрації у компетентних органах за місцем їхнього перебування на території  іншої держави, якщо термін такого перебування не перевищує 90 днів з моменту в'їзду на територію цієї іншої держави, за наявності у них міграційної картки з позначкою органів прикордонного контролю, проставленої при в'їзді на територію держави перебування.

Отже, громадяни України можуть перебувати на території Росії без взяття на міграційний облік протягом 90 діб.

У зв'язку з цим МЗС України звертає увагу українців, які планують свої закордонні поїздки та перебуватимуть у РФ, на необхідність дотримання законів країни перебування та наслідки порушення режиму перебування в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Від сьогодні українці їздитимуть до Росії за новими правилами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

192

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути