неділя, 13 травня 2012 13:09

"Пацани, може сигарет купимо? Батько дозволив після випуску" - День випускника в Черкасах
19

Фото: ФОТО: Захар КОЛІСНІЧЕНКО

12 травня в Черкасах відбувся "День випускника школи". Цьогоріч школу в Черкасах закінчує 2071 випускник, торік їх було 499.

О 17:00 на Європейській площі та на пішохідній частині бульвару Шевченка збираються випускники, батьки та викладачі. Хлопці-випускники переважно в костюмах, дівчата – в сукнях, зі  святковими зачісками, нафарбовані.

Каріні Макарчук сукню пошили в ательє.

"На цей день витратили більше двох тисяч гривень: сукня, туфлі, панчохи, макіяж. Тільки зачіска в перукарні коштує від 200 грн", - розповідає Каріна.

Гурт хлопців в костюмах стоїть трохи осторонь, витирають вологими серветками туфлі. Хлопець в сірому костюмі каже до гурту:

"Пацани, може сигарет купимо? Мені батько казав, що дозволить курити після випуску… А я ж і до випуску не курив. Тільки раз попробував".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші на випускний збирають рік

Хлопців кличуть однокласниці. Чіпляють ім стрічки з написом золотистими літерами "Випускник 2012".

О 17:20 починають формувати колону. Вона розтягується на декілька сотень метрів. На чолі колони оркестр Академії пожежної безпеки. Замикають колону дівчата-барабанщиці в червоному вбранні. Обабіч дороги зібралися глядачі. Їх куди більше, ніж випускників.

О 17:45 під звуки оркестру колона рушає. Дорогою співають пісень. Гуртом, хто голосніше, викрикують свою назву школи.

На площу Соборну випускники виходять школами під оголошення дикторів. Диктор називає медалістів, спортсменів, учасників і призерів олімпіад та конкурсів.

Випускників привітав мер Черкас Сергій Одарич, побажав їм успіхів у дорослому житті та порадив починати розкривати себе вже зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На випускних вечорах у Дніпропетровську чергуватимуть міліціонери

"Для мене сьогоднішній день найкращий у році тому, що це унікальна можливість побачити сотні молодих, красивих, розумних і енергійних облич. Я хотів би подякувати батькам за те що вони народили і виховали таких чудових, розумних дітей" - сказав мер.

Після промов дівчинка в радянській шкільній формі відпускає в небо символічний дзвінок з синіх і жовтих кульок.

О 18:56 всі бажаючі танцюють вальс.

"Шо це за випуск такий? Ніхто й не заплакав… Але ж плаття які у всіх хороші! Медалісток стільки!" - каже бабуся років 70-и до дідуся. Той киває головою.

О 19:01 офіційна частина випускного завершується. Випускники продовжують фотографуватися, йдуть святкувати в ресторани. Залежно від меню випускний у ресторані коштує цьогоріч від 200 до 350 гривень.

Зараз ви читаєте новину «"Пацани, може сигарет купимо? Батько дозволив після випуску" - День випускника в Черкасах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути