пʼятниця, 04 травня 2012 05:45

Учні називають батьків жлобами

У киянки 16-річної Олени Любченко випускного не буде. Так вирішили батьки.

— Із початку навчального року тільки й мови було, хто в якій сукні прийде на випускний, — розповідає Олена телефоном. Школу, в якій навчається, називати відмовляється. — Мріяла про довгу рожеву сукню і високу зачіску. Після нового року мама однокласника почала шукати кафе для застілля. Знайшла за 30 тисяч гривень. Обіцяла, столи ломитимуться. На оренду кожен випускник мав здати по тисячі гривень. На зборах батьки влаштували голосування. Більше половини відмовилися здавати гроші. Хотіли знайти дешевше кафе, але вже все було заброньовано.

Після того я з батьками тиждень не розмовляла. Вони сказали, що подарують мені тисячу, зможемо в кафе посидіти. Більшість учнів тепер називають своїх батьків жлобами. Однокласниця Віка живе з мамою. Як дізналася, що випускного не буде, забрала речі й переїхала до батька. Повернулася, коли мама купила їй айфон за 3 тисячі гривень.

Більшість однокласників не кияни. Батьки переїхали в столицю з сіл. Мама однієї дівчини працює на двох роботах, щоб одягти і взути її. Зрозуміло, вона не може віддати на випускний усю зарплату. Але якось же можна було викрутитися. Моя двоюрідна сестра закінчує школу в селі під Києвом. Так її батьки двоє поросят продали, щоб випускний справити.

У нашій школі три 11-х класи. Ми одні такі, інші святкуватимуть. Дівчата з паралельних класів постійно підколюють: "Купила собі на випускний сукню в салоні "Юнона". Із шовку, з глибоким декольте. А в тебе яка буде?"

Хотіла піти на випускний у школу, де закінчувала дев'ятий клас. Подзвонила подрузі, а вона каже: "Наші батьки жлоби. Відмовилися від випускного". Радує, що хоч ми такі не одні.

Зараз ви читаєте новину «Учні називають батьків жлобами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути