середа, 29 червня 2011 18:40

Даїшники у Тернополі показують водіям шокуючі відеоролики

Нове покарання за незначне порушення правил дорожнього руху запровадила Державтоінспекція у Тернополі. Замість складання протоколу і мінімального штрафу тернополян запрошують до мікроавтобуса переглянути відео з аварій зі смертельними наслідками.

Як розповів Gazeta.ua старший інспектор обласної ДАІ Микола Лецкалюк, таким чином у місті пропагують безпеку дорожнього руху.

"Це справді шокуюче відео. Матеріали нам передали з Києва – показані аварії за участі київських, черкаських, хмельницьких автівок. Якщо хоча б одна людина задумається над цим і одної ДТП вдасться уникнути – уже добре буде", - наголосив він.

Для показу відео купили телевізор та адаптер. Показують короткі фільми у мікроавтобусі, що виїздить на оформлення ДТП.

Крім двох відеороликів, порушникам демонструють і фотографії з аварій на тернопільських дорогах. Альбом укладали працівники місцевих відділів ДАІ. Ці матеріали мають увійти до наступного ролика.

Поки що відео показують лише водіям. Проте планують демонструвати його і пасажирам автівок, і пішоходам, що переходять дорогу у невстановлених для цього місцях.

"Мінімальний штраф за неправильну зупинку чи стоянку становить 255 гривень. Складення протоколу – це 15 хвилин, постанова – ще 10. А так за 5 хвилин людям простіше переглянути відео і задуматися над безпекою власного життя, ніж шукати гроші на штраф", - розказав Лецкалюк.

Зазначимо, раніше для профілактики ДТП на аварійно небезпечних дорогах Тернопільської області встановлювали розбиті в аваріях автомобілі.

Зараз ви читаєте новину «Даїшники у Тернополі показують водіям шокуючі відеоролики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути