середа, 22 червня 2011 00:00

У викрадений автобус випустили 13 куль

Автор: фото надане ГУ МВС Львівської області
  Розбите пострілом лобове скло викраденого мікроавтобуса ”Фольксваґен Транспортер”. Бус зупинився біля села Гаї Пустомитівського району на Львівщині після того, як у нього влучили шість куль. Даїшники переслідували авто 40 кілометрів. Водій утік
Розбите пострілом лобове скло викраденого мікроавтобуса ”Фольксваґен Транспортер”. Бус зупинився біля села Гаї Пустомитівського району на Львівщині після того, як у нього влучили шість куль. Даїшники переслідували авто 40 кілометрів. Водій утік

У понеділок близько 20.00 на вул. Замарстинівській у Львові двоє підійшли до 40-річного Віталія. Він розмовляв по мобільному біля свого відкритого буса "Фольксваґен Транспортер" 2001 року випуску.

— Ударили по голові. Відібрали ключі, барсетку та телефон. Заскочили в авто й поїхали, — розповідає Світлана Добровольська з обласного управління Державтоінспекції.

Замарстинівська в центрі міста. Автомобіль стояв у скверику біля палацу культури ім. Хоткевича. Поблизу нікого не було.

— Потерпілий отямився одразу. Пішов у найближчу аптеку на розі, подзвонив у міліцію та викликав "швидку". Власника авто забрали в лікарню із травмами хребта й голови.

Автомобіль помітили на виїзді зі Львова по вул. Тракт Глинянський через 40 хв. Даїшники дали знак зупинитися. Але "фольксваґен" почав набирати швидкість та іти на обгін. Інспектори викликали підмогу. З'їхалися сім патрульних машин. Під час гонитви вони проїхали 40 км від Львова у напрямку села Гаї Пустомитівського району.

— Інспектори одразу зрозуміли, що чоловіки в бусі не збираються зупинятися. Стріляти у межах населених пунктів не можна. Як тільки минули Гаї, інспектори Борис Квітка та Олег Сакерін зробили сім попереджувальних пострілів. Реакції не було. Тоді випустили ще шість куль по автомобілю. Пробили три колеса. "Фольксваґен" зупинився, чоловіки вискочили з нього й почали тікати. Одного спіймали, другий утік. Це була польова дорога, трава висока.

Затримали 28-річного безробітного львів'янина. Напарник — його ровесник. Обидва раніше судимостей не мали.

— Були трохи напідпитку, — додає Добровольська. — Але в білий день у центрі міста робити таку крадіжку — досить дивно.

— Увечері гнав корови попід лісом за 1,5 кілометри від дороги, — розказує 56-річний Дмитро із села Гаї про перестрілку. — Все сталося настільки швидко, що я й не зрозумів, що робиться. Таке хіба в кіно бачив. Думаю, лиш би до мене не біг той, що тікав. Тепер, як про ту історію дізнався, то сміху на все село. Міліціонери стільки галасу наробили, всіх ворон перелякали, а бігати не вміють. П'яного хлопа в траві не влапали.

Зараз ви читаєте новину «У викрадений автобус випустили 13 куль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути