четвер, 19 січня 2012 15:50

"Не хочу з Януковичем в одну воду лізти" - кияни купалися в Дніпрі на Водохреща
15

Фото: Фото: Тарас Подолян

На пляжі в столичному "Гідропарку" сьогодні купалися письменники Павло Вольвач, Сергій Пантюк, Андрій Курков і брати Віталій і Дмитро Капранови.

"З братом ми купаємось на Водохреще уже сьомий рік, - каже Дмитро Капранов. - Дружини теж нам складають компанію. Сьогодні о сьомій ранку купалися. Якщо вийде, то й вдруге трошки пізніше у воду заліземо. У воді не холодно. Найгірше, коли виходиш на берег і вітер дує. Ми купаємось тільки на Водохреще. Просто так у холодну воду не ліземо. Ми ж не моржі. Моржування — то вже спорт".

Павло Вольвач і Андрій Курков роздягаються, заходять у воду по пояс, тричі пірнають з головою. Вибігають на берег, обтираються рушниками, одягають куртки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна святкує Водохреща

Поряд четверо дівчат скидають дублянки, застилають притрушений снігом пісок рушником. Стають на нього ногами, роззуваються.

"Дівчата, давайте бахнемо коньячку для розігріву і в воду на 30 секунд. Мені тато налив у бутилочку з-під мінералки", - блондинка відкорковує пляшечку від мінералки. Усі четверо п'ють з горла.

На молодіжному пляжі киянин 58-річний Юрій Самойленко моржує 34 роки. Роззувається, стелить під ноги газету. Скидає штани та райтузи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Водохреща Філарет приїде у "Гідропарк", а в "Мамаєвій Слободі" з'їдять кабана

"У трусах моржувати не можна. Чого всі голими у воду лізуть? Бо коли мінусова температура, білизна одразу до статевих органів примерзне. Далеко у воду не лізу. Заходжу по пояс і лягаю на спину. Якщо корч схопить, то хоть на колінах з води виповзу".

Моржувати почав після суперечки з друзями.

"Посперечалися на пляшку пива, що я купатися піду в 20-градусний мороз. Приходимо до Дніпра, а вся вода замерзла. За 20 метрів від берега сидить дід. Ополонку прорубав, вудочку закинув. Ми до нього. Коли я вскочив в ополонку, дід репету наробив. Думав, я топитися прийшов. Усю рибу йому розігнав, але живий остався. Мав запалення, 20 діб пролежав на лікарняному".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Водохреще у Бога просять здоров'я

"Юріє Павловичу, а ви не знаєте, де Янукович буде купатися? Не хочу з ним в одну воду лізти, - до чоловіка підходить його знайомий Ігор Петрович. Чоловік у трусах і резинових капцях.

"Та він у таку жовту воду не полізе. Тут його навіть риба покусає. У Межигір'ї в басейні заплави буде робити", - обоє регочуть.

Зараз ви читаєте новину «"Не хочу з Януковичем в одну воду лізти" - кияни купалися в Дніпрі на Водохреща». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути