Ексклюзиви
пʼятниця, 18 жовтня 2013 15:35

На відкритті Свята Сиру і Вина у Львові подавили тонну винограду
16

Фото: Фото: Ольга Швед

На площі перед Палацом мистецтв у центрі Львова 18 жовтня відкрили IV Свято Сиру та Вина. Триватиме щорічне гастрономічне свято до 20 жовтня. У програмі - дегустації, кулінарні майстер-класи, музичні виступи, фестивальне караоке, презентація колекції одягу та аксесуарів з винних корків, кінопоказ, майстер-класи гончарства, дегустація гігантського сирника, сирно-винне караоке, майстер-клас з виготовлення свічок та підсвічників і багато іншого.

Працюватиме ярмарок, де можна буде придбати сири і вино на різний смак і гаманець. Вартість вхідного квитка - 15 грн, а кожен відвідувач отримає безкоштовно келих вина.

На відкриття організатори фестивалю запросили відомих львів'ян, рестораторів, художників, виноробів подавити виноград на вино у гігантському чані. Цю традицію започаткували торік. Із давленого винограду зробили тисячу пляшок фестивального вина, які цього року можна спробувати та придбати.

"Давили тонну винограду сорту "Ізабелла", який привезли із Закарпаття. Видавлювання виноградного соку ногами дає кращий смак, ніж механічний прес. Це дозволяє видавити колір зі шкірки винограду, не розчавлюючи кісточок, що надають вину мутності. Зробимо знову тисячу пляшок хмільного напою", - каже директор свята Андрій Сидор.

Фермери та виробники карпатського регіону, львівські ресторатори та відомі торгові марки презентують найкращі страви, сири і вина в рамках IV Свята Сиру та Вина на великому ярмарку на площі перед Палацом мистецтв. Цього року ярмарок зібрав рекордну кількість учасників, а це близько 70 торгових точок.

До Львова спеціально на фестиваль привезли рідкісне винне желе, для виготовлення якого потрібно не менше 20 років.

"Приготування тримаємо в секреті, таке желе роблять лише на Закарпатті у відповідних умовах. Півлітровою баночкою четверо міцних чоловіків можуть добряче впитися. Коштує 100 гривень", - каже винороб Андрій із Закарпатського району.

Бельгієць Бернар Віллем кілька років виробляє козячий сир на власній фермі. На фестиваль привіз 12 сортів сиру і три новинки.

"Це ніжний сир "Дмитров'єн", козиний "Том" та сир "Рікотта". Полюбляють наш традиційний козиний сир із попелом, травами та часником, пармезан. Цього року пригощатимемо сирним фондю-асорті", - каже фермер.

100-грамові козині сири продають від 20 гривень.

Окрім сиру і вина на ярмарку продають рибу, мед, солодощі, органічні продукти.

19 жовтня гостей пригощатимуть гігантським сирником, який приготують за давнім рецептом, а 20 жовтня Свято продовжиться вогняним шоу від краківського театру Wagabunda.

Зараз ви читаєте новину «На відкритті Свята Сиру і Вина у Львові подавили тонну винограду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути