понеділок, 14 жовтня 2013 15:32

Індуси відзначили яскраве свято Дев'яти ночей осені
20

Фото: Фото: Reuters/ zeenews.india.com

Індійське свято Наваратрі називають ще днем Божественної Матері. Свято  починається у перший день місячного місяця Ашвіг і триває 9 днів - тому свято також називають Дев'ять ночей осені, протягом яких вшановують Божественну Матір або Богиню, Деві.

У ці дні індуси вшановують Божественну Матір: іпостась божественної Матері вважається праматір'ю усіх людей на Землі, і, в розумінні індусів, її складають три головні богині індуїстського пантеону - Дурга, Лакшмі та Сарасваті.

Індуси певні: серце людини забруднене гнівом, жадібністю, ненавистю, хіттю, гордістю, ревнощами - ці якості повинні бути усунені,а серце - очищене хоча б раз на рік. Оскільки Дурга вважається войовничою богинею, яка завжди бореться зі злом, вона стає найважливішою фігурою у ці 9 днів святкування - їй присвячено перші 3 ночі святкування. У свою чергу Лакшмі символізує гармонію та досконалість, матеріальний та духовний успіх в житті, вона зцілює очищене Дургою серце. А останні три ночі люди славлять богиню Сарасваті - богиню мудрості, яка відкриває людині її прихований потенціал та багатство душі.

Фінал свята присвячений перемозі богинь над силами зла і вона відзначається на 10-й день святкувань.

 

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «Індуси відзначили яскраве свято Дев'яти ночей осені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути