понеділок, 15 липня 2013 14:31

Французи помпезно відсвяткували День взяття Бастилії
18

Фото: Фото: Reuters

Кілька тисяч військовослужбовців і цивільних пройшли парадом по Єлисейських полях в Парижі в головне національне свято Франції - День взяття Бастилії.

Серед почесних гостей заходу опинилися президент Франції Франсуа Олланд, голова Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун і виконуючий обов'язки президента Малі Діонкунде Траоре. Разом з ними з гостьової трибуни на площі Згоди за урочистостями спостерігали французькі міністри.

Відкрився парад прольотом авіації. Пілотажна група Patrouille de France, яка пролетіла над Єлисейськими полями, за традицією офарбила небо над знаменитим проспектом у кольори французького триколора. З піших колон першими по бруківці пройшли африканські військовослужбовці, які брали участь у французькій операції "Сервал" в Малі. Слідом за ними прослідували французькі військові, також нещодавно прибули з Західної Африки.

Усього в параді брали участь близько п'яти тисяч осіб, 265 транспортних засобів, 35 вертольотів і 58 літаків, у тому числі багатоцільовий винищувач Rafale. Також був задіяний 241 кінь.

Як і минулого року, парад завершився демонстраційними польотами парашутистів, які приземлялися на асфальт площі Згоди. Військовослужбовці розгорнули перед трибуною президента прапори Франції, Євросоюзу і руху Опору.

Зараз ви читаєте новину «Французи помпезно відсвяткували День взяття Бастилії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути