середа, 25 січня 2012 14:19

До Азарова прийшли чотирилапі друзі - просили не вбивати
20

Фото: Фото: Ольга Каменєва

Під стінами Кабінету міністрів України у Києві пройшла акція на захист безпритульних тварин "Stop it!". Активісти прийшли до будівлі КМУ із своїми домашніми улюбленцями із закликом "Собаки мають жити! Закон має діяти!".

Як повідомили Gazeta.ua у Національному екологічному центрі України, учасники акції висунули свої вимоги уряду України. Зокрема, вони вимагають взяти питання захисту безпритульних тварин під контроль Кабінету міністрів і зобов'язати правоохоронні органи розслідувати й припинити діяльність "догхантерів", покарати винних у винищенні тварин.

Також активісти закликали уряд звернутися до міських голів українських міст із вимогою дотримання законодавства в сфері захисту тварин від жорсткого поводження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сказ вигадали у Києві, щоб постріляти собак до Євро-2012?

Слід зауважити, що напередодні акції відбулася зустріч міністра екології України Миколи Злочевського з її організаторами. На ній були досягнуті домовленості про співпрацю Міністерства екології із зоозахисниками та громадськими активістами у справі захисту безпритульних тварин.

Зокрема, Злочевський запевнив, що буде створено нову робочу групу при Мінекології з вирішення цієї проблеми, яку очолить сам міністр. Заступником голови цієї групи буде призначено президента Міжнародного товариства захисту тварин "SOS" Тамару Тарнавську. Склад групи буде сформовано за погодженням із зоозахисниками.

Крім того, міністром екології було ухвалено рішення звернутися до Асоціації міст України з проханням докласти зусиль задля негайного припинення фактів фізичного винищення тварин комунальними службами.

Також Злочевський пообіцяв звернути увагу правоохоронних органів на необхідність розслідувати й припинити діяльність "догхантерів" та взяти на особистий контроль покарання винних у винищенні тварин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов вирішив зайнятися безпритульними тваринами

У Мінекології також мають намір ініціювати зміну підходу до вирішення проблеми безпритульних тварин, використовуючи європейський досвід, а саме – передати функцію виконання певних робіт - вилову тварин, утримання їх у притулку тощо – від комунальних підприємств громадським організаціям із захисту тварин.

Організатори акції "Stop it!" заявили, що схвально ставляться до намірів та зусиль Міністерства екології щодо вирішення проблеми безпритульних тварин гуманним шляхом.

"Але задля досягнення конкретних результатів необхідно докладання спільних зусиль центральної та місцевої виконавчої влади, правоохоронних органів та громадськості", - зауважили зоозахисники.

Зараз ви читаєте новину «До Азарова прийшли чотирилапі друзі - просили не вбивати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути