вівторок, 04 жовтня 2016 04:15

В Криму знову не вистачає світла

В Криму знову не вистачає світла

У Криму знову виникли перебої з подачею електроенергії. Це трапилося через обмеження потужності енергомосту, що зв'язує півострів з Кубанню.

Зокрема, відключено освітлення в Ялті, Євпаторії, Сімферополі, Феодосії і Севастополі.

Про це інформує "РІА Новости" з посиланням на так званого "міністра палива та енергетики" Світлану Бородуліну.

"Спостерігається позапланове обмеження потужності на 120 мегават, воно відбулося позапланово та без попередження. Подача електроенергії через енергоміст має бути відновлена найближчим часом", – зауважила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму встановлять пам'ятник вимкненій лампі

На сайті енергопостачальної компанії "Крименерго" повідомляється, що дефіцит електроенергії пов'язаний з "плановими ремонтними роботами".

Нагадаємо, минулої осені і взимку Крим мав серйозні проблеми з електрикою. Договір про постачання електроенергії з території України до Криму закінчився 31 грудня 2015 року. При цьому президент України Петро Порошенко підкреслив, що поставки електроенергії можливі тільки в "український" Крим".

Сьогодні Крим отримує електроенергію через незаконно прокладений китайцями підводний кабель з території Росії, з Краснодарського краю по дну Керченської протоки. Також на півострові є власна генерація, проте її потужностей не вистачає.

Зараз ви читаєте новину «В Криму знову не вистачає світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути