неділя, 11 грудня 2016 15:29

Омбудсмен РФ пообіцяла повернути до України кримських ув'язнених

Омбудсмен РФ пообіцяла повернути до України кримських ув'язнених

Уповноважений з прав людини РФ Тетяна Москалькова пообіцяла українському омбудсмену Валерії Лутковській знайти механізм повернення в Україну засуджених, які відбувають покарання у окупованому Криму.

Про це Лутковська заявила в інтерв'ю Громадському радіо.

- Ми винні перед тими, кого залишили в Криму, адже людей транспортують з кримських в'язниць по всій території Росії. Зараз я намагаюся домовитися з омбудсменом РФ про переміщення людей, які ще перебувають в Криму, на підконтрольну нам територію. Потім будемо намагатися повернути тих, кого вже вивезли, але це буде вже другий крок, - заявила Лутковська.

Вона також розповіла про існування проблем з процедурою повернення ув'язнених.

"Треба буде знайти механізм, на основі чого вони вивезуть цих людей з колонії і передадуть в мої руки на Чонгарі. З точки зору нашого законодавства все просто, а от в РФ для омбудсмена це ціла проблема. У телефонних розмовах вона обіцяє мені, що він буде знайдений", - сказала Лутковська.

Раніше повідомлялось, що після анексії Криму Росією в місцевих тюрмах залишилися українські в'язні.

21 червня 2016 року Україна і Росія досягли домовленості укласти угоду про переміщення ряду ув'язнених з окупованого Сімферополя на територію материкової України. За даними Валерії Лутковської, мова поки йде про 18 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Омбудсмен РФ пообіцяла повернути до України кримських ув'язнених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути