четвер, 11 серпня 2016 13:27

Наступ Росії із Криму заблокують 300 українських спартанців - нардеп від "Народного фронту" ДмитроТимчук

Наступ Росії із Криму заблокують 300 українських спартанців - нардеп від "Народного фронту" ДмитроТимчук
espreso.tv

За рік кількість російських військових у Криму збільшилася на 10 тис.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав координатор групи "Інформаційний спротив", член фракції "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

"У Криму за останній рік кількість російських військових збільшилася на 10 тисяч. Зараз їх 30 тисяч. Але казати, що з Криму почнеться широкомасштабний наступ, не зовсім доречно. Кількість військ там - вражає. Але проводити наступальну операцію через перешийки - це дурня з військової точки зору. Невеличке угруповання наших військ його просто заблокує на тій вузькій ділянці. Це буде варіант - 300 спартанців. Я переконаний, що в планах російського генштабу - проведення морської десантної операції. Але Україна теж два роки не зівала. Серйозну підготовку і посилення отримали не лише ті війська, що в АТО. У нас наліт пілотів авіації вже як у НАТО. Збільшився в чотири рази. Не 20 -30 годин, а 110 - 120. Серйозно готуються війська берегової охорони", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Після заяв Путіна готуємося до найгіршого" - представник України в ООН

Накопичувати війська на кордоні з Україною росіяни почали з кінця минулого року, зазначив експерт.

"На кордоні будують військові містечка. Тому важко однозначно звинуватити у підготовці до наступу. У них є виправдання: Україна - недружня держава, тому ми будуємо бази.

Останніми днями найбільше техніки з Росії перекидають до Новоазовського району на маріупольському напрямку. Постачання техніки триває постійно. Але я б не сказав, що Росія нарощує кількість техніки на окупованій території. Рівень підготовки бойовиків не надто високий. Вони псують її. Доводиться міняти. Вся техніка, що прибуває з Росії, - це доукомплектування підрозділів, які вже існують. Ми поки що не спостерігаємо перекидання додаткових підрозділів з Росії в Україну", - повідомив Тимчук.

Нагадаємо, 10 серпня російська ФСБ поширила заяву про спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти. Під час затримання так званих диверсантів начебто загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона "переходить до терору".

Зараз ви читаєте новину «Наступ Росії із Криму заблокують 300 українських спартанців - нардеп від "Народного фронту" ДмитроТимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути