середа, 07 грудня 2016 15:43

Кабмін підтримав кримський телеканал

Кабмін підтримав кримський телеканал
avdet.org

Уряд України погодив виділити з держбюджету кошти на фінансування кримськотатарського телеканала ATR.

Відповідне рішення ухвалили в середу на засіданні Кабміну, передає "Українська правда".

Доповідав з цього питання міністр соціальної політики Андрій Рева.

Рішення прийняли після того, як Верховна Рада узгодила урядовий закон про внесення змін до бюджетного кодексу. Дозволила виділити кошти на підтримку телерадіокомпаній Криму і Севастополя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко пообіцяв Криму українське мовлення

17 листопада Верховна Рада прийняла запропонований Кабміном закон про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо програм підтримки телерадіокомпаній Криму і Севастополя. Документ має унормувати здійснення витрат держбюджету і забезпечити фінансову підтримку ТОВ "Телевізійна компанія "Антлант-СВ" для телеканала ATR.

Закон передбачає, що як виняток уряд "може визначати 2016 року напрями використання бюджетних коштів на програми підтримки телерадіокомпаній", які функціонували на території окупованих Криму і Севастополя. Йдеться про суму до 30 мільйонів гривень".

2 грудня стало відомо, що президент Петро Порошенко підписав закон.

Телеканал ATR належить кримськотатарському бізнесмену, одному з координаторів Громадянської блокади Криму Ленуру Іслямову.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін підтримав кримський телеканал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі