середа, 12 жовтня 2016 10:17

ФСБ проводить масові обшуки серед кримських татар, є затримані

ФСБ проводить масові обшуки серед кримських татар, є затримані
обшук

Російські спецслужби проводять масові обшуки в будинках кримських татар у анексованому Криму.

Про це повідомляє член Меджлісу Ескендер Барієв у Facebook.

"Залякування і репресії тривають. У Криму проводять масові обшуки. Зараз, за нашими даними, обшуки відбуваються у 5 будинках у Сімферополі", - пише він.

Активісти повідомляють про затриманих.

"Сьогодні співробітники ФСБ заскочили в село Строгонівка і на масив Кам'янка передмістя Сімферополя. Шукають чергових "терористів". До речі, ті, у яких проходять обшуки недавно повернулися з Хаджу (паломництво. - ред.). Для залякування і психологічного тиску підтягнули десятки працівників ОМОН з автоматами й автозаки. Сусідів і родичів навіть близько не підпускають до будинків обшукуваних, у них свої поняті. У Строгонівці матері обшукуваного стало зле після того, як ОМОНівці її штовхали і не пустили в будинок. Вона знепритомніла перед будинком. Приїхала бригада "швидкої" до неї, їх довго не підпускали. Після обшуку деяких відвезли в управління ФСБ", - повідомляє кримськотатарський активіст Шевкет Наматуллаєв.

Адвокат Едем Семедляєв повідомляє, що його не пускають на обшук до клієнта.

"На обшук Джемаденова Еміля Енверовича не пускають адвоката", - заявив Едем Семедляєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі анексованої Керчі можуть залишитися без газу

Нагадаємо, що проти члена феодосійського регіонального меджлісу Сулеймана Кадирова в Криму відкрили кримінальну справу за сепаратизм.

Зараз ви читаєте новину «ФСБ проводить масові обшуки серед кримських татар, є затримані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі