субота, 13 лютого 2016 11:40

Жебраки у столичному метро маскуються під інвалідів і ветеранів АТО

Жебраки у столичному метро маскуються під інвалідів і ветеранів АТО
tsn.ua

У київському метро жебракують наймані працівники. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Петро Миронович, колишній працівник київської міліції.

"Хтось вранці поспішає на роботу в офіс, а хтось спускається на заробітки в метро, - розповідає Петро Миронович. – Жебраки - це теж наймані працівники. Діляться на піших прохачів і тих, за ким зафіксоване окреме місце – на вході до метро, у переході між станціями "Хрещатик" і "Майдан незалежності". Але якщо за роботу в офісі ви отримуєте 5 тисяч гривень, вони стільки можуть заробити за три-чотири дні".

З метро прохачі грошей виходять наверх тільки щоб пообідати.

"Катаються по 8-10 годин в день. Щоб пасажири повірили в образ нужденного, їх вчать правильно просити, - говорить Петро Миронович. - У кожного є своя легенда. Усі одягнуті скромно. Ті, хто просять на лікування для себе, шкутильгають та заїкаються. Останні два роки популярні хлопці і дівчата у фірмових сорочках чи жилетках із благодійного фонду. Носять з собою прозорі скриньки з пломбами. Якщо покопати, то і фонду такого нема. Але люди вірять, скринька наповнюється за 1,5-2 години".

За словами колишнього працівника міліції, в Україні жебракування не є злочином.

"Затримати можуть лише тих, хто змушує інших жебракувати, - пояснює Петро Миронович. - Взимку торік на багатьох центральних станціях стояли так звані "ветерани АТО" - чоловіки у військовій формі, часто з каліцтвами. До служби не мали ніякого відношення. Хтось просив гроші на лікування і демонстрував перебинтовану руку чи ногу. Комусь вистачало просто сісти в інвалідний візок. Зараз таких майже нема. Повернулися додому ті, хто відслужив. Вони добре бачать несправжніх військових. Один стояв на станції Шулявка з перебинтованою головою. До нього підійшло двоє хлопців у камуфляжі. Тільки з-під Маріуполя повернулися. Питають, де служив. Він почав заїкатися і давай тікати".

Зараз ви читаєте новину «Жебраки у столичному метро маскуються під інвалідів і ветеранів АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути