неділя, 03 липня 2016 13:09

У столичній мерії попередили про перебої в постачанні електрики й тепла

У столичній мерії попередили про перебої в постачанні електрики й тепла

У столиці можливі перебої з постачанням електроенергії й тепла, якщо держава не розблокує рахунки комунальних підприємств міста.

Про це на прес-конференції заявив Петро Пантелеєв, заступник голови Київської міської державної адміністрації.

"Місяць тому ми просили розблокувати рахунки, відновити роботу теплоенергетиків. Жодної реакції не відбулося. Тепер вимагаємо винести питання розблокування рахунків на окреме засідання РНБО. Іншого варіанту не бачимо. Інакше можливі перебої з постачанням електроенергії, тепла", - сказав Пантелеєв.

Київенерго з 30 червня зупинило планові роботи по ремонту теплоелектромережі, повідомив Олександр Фоменко, гендиректор компанії. Із лютого державна виконавча служба заблокувала рахунки підприємства через борги перед "НАК Нафтогаз".

"До сьогоднішнього дня робили все можливе: використовували запаси на складах, наші стосунки з постачальниками.Ми зупинили всі планові роботи по ремонту теплової електричної мережі, по гідравлічним випробуванням. Дуже критична ситуація з аварійними запасами. На наступному тижні призупинимо виїзд наших аварійних бригад. Забезпечуватимемо оперативну роботу тільки по життєво важливим об'єктам — лікарні, школи та інші соціально важливі об'єкти", - зауважив Фоменко.

Він додав, що Київенерго винна Нафтогазу за травень-червень близько 600 млн грн, які оплачуються задля погашення штрафних санкцій у розмірі майже 1,5 млн грн. Але борг не віддасть, бо не має такої можливості.

У столиці відключили гарячу воду 1100 споживачам на Микільській Борщагівці через брак коштів на ремонт, заявив Євген Глушак, директор СВП "Київські теплові мережі".

"Будемо відключати споживачів до тих пір, поки не будуть розблоковані рахунки. Саме ця цифра є відправною точкою і надалі вона може тільки зростати. Тому що у нас немає можливості виконувати ремонтні роботи, включати споживачів і рухатися далі. Через відсутність матеріалів призупиняємо роботи по гідравлічним випробуванням районної котельні Микільська Борщагівка. Зараз сказати на який період - не вбачається можливим. Кияни залишатися без тепла рівно стільки скільки буде необхідно для того, щоб знайти чим залагодити пошкодження", - розповів Глушак.

Олександр Фоменко також зауважив, що співробітникам Київенерго перестали надавати безкоштовні відпустки.

Подібна ситуація з блокуванням рахунків теплоенергокомпаній склалась у Запорізькій, Вінницькій, Житомирській, Львівській, Рівненській,Харківській областях та Луцьку, додав Петро Пантелеєв.

Читайте також: Київенерго порадувало споживачів новими тарифами

Нагадаємо, 16 червня Віталій Кличко звернувся до президента, уряду та керівництва НАК "Нафтогаз" щодо врегулювання ситуації із блокуванням рахунків столичних енергокомпаній.

Зараз ви читаєте новину «У столичній мерії попередили про перебої в постачанні електрики й тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути