четвер, 25 лютого 2016 22:49

У Києві з-під завалів дістали шестеро будівельників
9

Фото: Наталія Міняйло

У центрі Києва на вулиці Богдана Хмельницького, 12-14 в будинку обвалилися кілька поверхів. Під завалами опинилися шість будівельників. Їх вдалося витягти з-під завалів. Усіх забрала швидка.

Зараз тривають пошуки сьомого постраждалого. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

"Ми знаємо, що сьогодні під завалами перебуває ще одна людина. Ми не можемо зараз з упевненістю сказати щодо його стану - це мають визначати медики. На жаль, зв'язку і контакту з ним установити не вдалося, тому ми не виключаємо летальний випадок", - сказав він.

Ходили чутки про одного загиблого, але вони не підтвердилися. На місці аварії продовжують чергувати медики та поліція. Вони стоять уздовж вулиці Богдана Хмельницького. Частину вулиці перекрили.

"У понеділок з цього будинку виселили останніх мешканців. Це були дві дівчини з Донбасу. З Іловайська. Вони жили тут кілька місяців", - розповідає киянин Борис Скребцов. У будинку на Богдана Хмельницького чоловік жив з 2000 року. Тут же знаходився і офіс молодіжної організації "Січ". Однак у понеділок, 22 лютого, їх силою викинули з будинку.

"Коли вони нас виселяли, то не дозволили забрати майно організації. Це столи, туристичне спорядження, адже ми з дітками часто ходимо у походи. Одній з дівчат з Іловайська стало погано. Їх заварили у будинку і вони не могли вийти. Довелося викликати рятувальників. Вони допомогли їм вибратися. Дывчата переїхали до своїх друзів аж у Яготин", - каже Борис.

Читайте також: Переселенців з Донбасу виселяють з будинку в центрі Києва

Зараз чоловік живе у іншому районі столиці. Але почувши про аварію у будинку на Хмельницького, відразу прибув на місце.

"Ремонтні роботи там почали, бо власник начебто хотів відкрити у підвалі дому кафе. Падіння перекриття сталося, бо воно повністю перегнило, - вважає чоловік. - У 12-му будинку мешканців виселили вже давно. У 14 будинку люди жили ще до понеділка. Але вже ніяких комунікацій тут не було. Робили усе можливе, щоб витіснити звідси людей. Півроку тому відрізали і воду і світло".

За його словами, власником будинку є дружина екс-нардепа Віктора Бойка Ірина. Будинок Бойкам передали для реконструкції, але вже кілька років він перебуває в аварійному стані.

Зараз ви читаєте новину «У Києві з-під завалів дістали шестеро будівельників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути