понеділок, 22 лютого 2016 18:50

Переселенців з Донбасу виселяють з будинку в центрі Києва
5

Фото: Катерина Литвиненко

Перселенців з Донбасу намагаються виселити з будинку в центрі Києва. Кілька родин орендували квартири без комунікацій в будинку по вулиці Богдана Хмельницького, 14. З літа минулого року серед інших родин поселились переселенці з Донбасу. Держава надала довідки з вказанням даного будинку з фактичним місцем проживання переселенця.

За словами мешканців будинку, організована група невідомих вдерлися в приміщення трьох квартир. Людей забризкали балончиками й почали виселяти. 7 переселенців відмовились покидати житло.

"Сказали: Збирайте шмаття і валіть звідси. Не знаємо, куди нам тепер діватись", - розповідає мешканець будинку Олексій Міногін.

Крім цього, невідомі почали вибивати вікна та руйнувати стіни.

"Міліція прибула на виклик та нічого не зробила. Особи, які так зухвало порушили закон так само будуть ставитися до збереження пам'ятки та виконання умов реставрації",- наголосила активістка Катерина Смирнова, яка допомагає переселенцям з Донбасу.

Жінка наголошує, що цей будинок в центрі столиці є пам'яткою архітектури та підлягає реставрації. Також в даному будинку, за словами мешканців, знаходились речі бійців АТО. Їх теж викинули на вулицю.

Активісти запевняють, що до виселення причетна Ірина Бойко, дружина депутата Київської обласної ради Віктора Олексійовича Бойко.

"Нам показали лише ксерокопії, де прописано, що цей будинок належить Ірині Бойко. Коли я зайшла в квартиру, щоб забрати речі, мені Ірина сказала, щоб я виміталась звідси. На що я відповіла, що ці речі моя особиста власність. Після цього вона почала мені погрожувати при поліції",- обурюється мешканка будинку Олена Погребняк.

В деяких мешканців залишилось майно в заблокованому будинку. Люди неодноразово викликали поліцію. Переселенці відмовились виходити і опинились в пастці.

"Оскільки двері в під'їзд заварені тільки через мотузку з пакетом можна передавати їжу та воду, адже у них немає жодних комунікацій",- зазначає Катерина Смирнова.

Зараз ви читаєте новину «Переселенців з Донбасу виселяють з будинку в центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути