неділя, 29 листопада 2015 11:35

Топ 5 пристроїв, які допомагають економити воду

Топ 5 пристроїв, які допомагають економити воду

Щоб економити на комунальних послугах, треба оснастити свій дім тепло- і водозберігаючими пристроями. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів киянин Богдан Новицький.

"Коли комунальні послуги і не були настільки обтяжливими для гаманця, я не задумувався над засобами економії, - говорить Богдан Ігорович. – Звичайно, я вимикав комп'ютер і телевізор з розетки, замінив лампочки у квартирі на енергозберігаючі, але більше нічого не робив для того, щоб споживати, наприклад, менше води. Коли ціну на воду підняли, я почав шукати в інтернеті поради інших, як і на чому можна добре зекономити".

Новицький встановив лічильники на гарячу і холодну воду, замінив туалетний бачок, купив водозберігаючі насадки для душу і крану на кухні. Про 5 пристроїв, які допомагають йому заощадити, розповів детальніше.

1. Водозберігаючі аератори. У той час як звичайний кран за хвилину пропускає 12 літрів води, водозберігаючі аератори розбавляють воду великою кількістю повітря. Завдяки цьому за хвилину з крану виллється всього 5-7 літрів. Такі насадки на кран зменшують об'єм, збільшують тиск і наповнюють воду повітрям. Ціна – від 60 до 120 грн.

2. Водозберігаюча насадка для душу

Насадка для економії води в душі обмежує потік на 75%, але приймати душ все рівно комфортно. Зміни не відчуваєш. Встановлюється між змішувачем і перед шлангом лійки. Спеціальна мембрана всередині насадки обмежує протік води, пропускаючи через себе не більше від 6 літрів на хвилину. Насадка універсальна і підходить як для систем центрального підігріву води, так і для тих квартир? у який вода підігрівається газовим котлом, колонкою чи бойлером. Ціна – від 70 до 150 грн.

3. Водонагрівач проточний – це негабаритний прилад у вигляді звичайного змішувача з перемикачем між холодною і гарячою водою. Його комфортно встановити на кухні. Максимальний нагрів води до 60 °С. Спосіб нагріву - електричний. Дозволяє економити на гарячій воді. Він компактніший за бойлер. І на відміну від бойлера не витрачає енергію на підтримання температури води, коли нею ніхто не користується. Ціна – від 700 до 2,5 тис. грн..

4. Подвійна система зливу на туалетний бачок. Також економити воду допоможе подвійна система зливу в унітазі - можна зливати воду з бачка як повністю, так і наполовину, це регулюється спеціальними клапанами. Коштує від 80 грн.

5. Безконтактний змішувач. В офісі, де я працюю, ще влітку встановили безконтактний змішувач, який включає і відключає воду по сигналу інфрачервоного датчика, що реагує на піднесені руки. Допомагає раціонально використовувати воду. Офіс споживає на 30 % менше води, ніж раніше. Коштує такий змішувач від 4 до 20 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Топ 5 пристроїв, які допомагають економити воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути